A gyömbért, a chilit, a kardamomot és a csillagánizst szárazon szinte feketére pirítjuk, majd rátesszük a fagyasztott zöldséget és az alaplevet. Hozzáadjuk a fokhagymát és a szójaszószt, felforraljuk, aztán gyöngyözve főzzük kb. 15 percig.
A darálthúshoz hozzátesszük a fűszereket, reszelt gyömbért, az aprított koriandert és a reszelt fokhagymát, alaposan összedolgozzuk, majd golflabda méretű golyókat csinálunk belőle, és egy nagyon forró serpenyőben sötétbarnára pirítjuk (nem kell, hogy készre főjön, csak kérgesítjük), és beletesszük a levesbe, így főzzük gyöngyözve kb. 15-20 percig. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A rizstésztát forró vízbe áztatjuk pár percre (típustól függ), majd szűrjük, tányérokba szedjük, teszünk rá a levesből, megszórjuk apróra vágott korianderrel, újhagymával, megcsorgatjuk szezámolajjal, és tálaljuk.