Fantasztikus desszertek

Ilyetmégnemláttál:kakaóscsigatorta

Ilyet még nem láttál: kakaós csiga torta

Hozzávalók
A kakaós csiga tésztájához
170 ml
tej
40 g
élesztő
50 g
cukor
250 g
250 g
1 csipet
2 db
tojás
1 db
tojássárgája
50 g
olvasztott vaj
A töltelékhez
100 g
olvasztott vaj
80 g
cukor
4 ek
kakaópor
A krémhez
200 ml
meleg tejszín
200 g
étcsoki
130 g
puha vaj

Elkészítés
A kakaós csiga tésztájához az élesztőt belemorzsoljuk a meleg tejbe, beleszórjuk a cukrot és hagyjuk, hogy felfusson. A liszteket egy tálba mérjük, hozzáadjuk a tojást, tojássárgáját, sót, élesztős tejet és elkezdjük összeállítani a tésztát. Végül hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat és szép, sima tésztát dagasztunk belőle.
image does not exist
Letakarva 40-50 percig kelesztjük, majd kicsit átgyúrjuk és lisztezett felületen kb. 45x24 cm-es téglalappá nyújtjuk. A töltelékhez való vajat összekeverjük a kakaóporral, cukorral és a tésztára kenjük. A hosszabbik oldalánál megfelezzük a tésztát, és mindkét részt feltekerjük, így kapunk két, hengert, amiket kb. 1 cm-es vastag szeletekre vágunk.
A kicsi kakaós csigákat 3 db 18 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk, szorosan egymás mellé. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük őket. A maradék pici csigákat sütőpapírral bélelt tepsin megsütjük. A krémhez a csokit egy tálba tördeljük, leöntjük forró tejszínnel, homogén csokiszósz állagúvá keverjük és hűtőbe rakjuk 1 órára.
A krémalapot kihabosítjuk, majd belekeverjük a puha vajat is. Ezzel a krémmel töltjük meg a kakaóscsiga “tortalapokat”, a tetejét pedig a maradék krémmel és a pici kakaós csigákkal díszítjük.

www.streetkitchen.hu

A kakaós csigát nagyrészt mindenki szereti, sőőőt egyenesen imádja. Mi most kitaláltuk, hogy mi lenne ha ebből a fantasztikus péksütiből tortát csinálnánk és megtöltenénk egy brutális, csokis krémmel.

Hozzávalók

1 18 cm átmérőjű tortához
A kakaós csiga tésztájához
170 ml
tej
40 g
élesztő
50 g
cukor
250 g
250 g
1 csipet
2 db
tojás
1 db
tojássárgája
50 g
olvasztott vaj
A töltelékhez
100 g
olvasztott vaj
80 g
cukor
4 ek
kakaópor
A krémhez
200 ml
meleg tejszín
200 g
étcsoki
130 g
puha vaj
A kakaós csiga tésztájához az élesztőt belemorzsoljuk a meleg tejbe, beleszórjuk a cukrot és hagyjuk, hogy felfusson. A liszteket egy tálba mérjük, hozzáadjuk a tojást, tojássárgáját, sót, élesztős tejet és elkezdjük összeállítani a tésztát. Végül hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat és szép, sima tésztát dagasztunk belőle.
image does not exist
Letakarva 40-50 percig kelesztjük, majd kicsit átgyúrjuk és lisztezett felületen kb. 45x24 cm-es téglalappá nyújtjuk. A töltelékhez való vajat összekeverjük a kakaóporral, cukorral és a tésztára kenjük. A hosszabbik oldalánál megfelezzük a tésztát, és mindkét részt feltekerjük, így kapunk két, hengert, amiket kb. 1 cm-es vastag szeletekre vágunk.
A kicsi kakaós csigákat 3 db 18 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk, szorosan egymás mellé. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük őket. A maradék pici csigákat sütőpapírral bélelt tepsin megsütjük. A krémhez a csokit egy tálba tördeljük, leöntjük forró tejszínnel, homogén csokiszósz állagúvá keverjük és hűtőbe rakjuk 1 órára.
A krémalapot kihabosítjuk, majd belekeverjük a puha vajat is. Ezzel a krémmel töltjük meg a kakaóscsiga “tortalapokat”, a tetejét pedig a maradék krémmel és a pici kakaós csigákkal díszítjük.

Ha tetszett az Ilyet még nem láttál: kakaós csiga torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept