Csirkehúsos ételek

Indiaicsirkecombnaankenyérrelésédeskömény-salátával

Indiai csirkecomb naan kenyérrel és édeskömény-salátával

Hozzávalók
A grillezett húshoz
10 db
csirkefelsőcomb-filé
0.5 ek
őrölt koriander
1 tk
őrölt kardamom
1.5 ek
garam masala
0.5 tk
tört bors
1 ek
római kömény
1 ek
fokhagymapor
1 ek
kurkuma
2 tk
chilipor
1 ek
őrölt görögszéna
1 tk
pirospaprika
5 ek
görög joghurt
5 ek
olaj
A naanhoz
2 tk
porélesztő
2 tk
cukor
140 ml
víz
500 g
liszt
0.5 tk
140 g
görög joghurt
2 ek
olaj
A salátához
1 db
édeskömény
(nagyobb)
2 szál
újhagyma
1 kis csokor
koriander
1 db
lime héja és leve
só, bors
5 - 6 ek
olívaolaj
2 - 3 ek
ponzu citrusos szójaszósz
A tálaláshoz
150 g
tisztított vaj
1 kis csokor
koriander
200 g
görög joghurt

Elkészítés

A naanhoz az élesztőt felfuttatjuk a vízben a cukorral, aztán alaposan mindent összegyúrunk. Ezután 6 kis labdát formázunk belőle, megolajozzuk a tetejét, és lefedve meleg helyen kb.1 órát kelesztjük.

A húshoz hozzáadjuk a fűszereket és a görög joghurtot, alaposan belemasszírozzuk, majd minimum 2 órán át állni hagyjuk, de akár egy éjszakán át is a hűtőbe tehetjük.

Az édesköményt 1,5-3 mm vastagra szeleteljük egy mandolinnal vagy nagyon éles késsel. Az újhagymákat tetszőleges módon felvágjuk, rádobjuk az édesköményre, ráreszeljük a lime héját, ráfacsarjuk a levét, hozzáadjuk az aprított koriandert, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük az olívaolajat és a szójaszószt, majd összekeverjük. A csirkecombokra ráöntünk 5-6 evőkanál olajat, és közepes magas hőfokon kb. 10-20 perc alatt megsütjük a grillen. Közben egy kevés tisztított vajjal megkenjük.

A naan kenyeret enyhén lisztezett deszkán 3-5 mm vastagra nyújtjuk, majd egy pizzakövön, grillen vagy egy serpenyőben nagyon magas hőfokon kb. 3-4 perc alatt megsütjük (1-szer megfordítjuk), és megkenjük egy kevés tisztított vajjal. A naanra teszünk a salátából, a húsból, rárakunk egy kevés joghurtot és friss koriandert, majd belehalunk a gyönyörbe. :D

www.streetkitchen.hu

Az egyik kedvenc gasztronómiai kultúrám az indiai… ezen a recepten pedig egyértelműen érezhető a rajongásom. Grillszenzoban sokszor erre esik a választásom, mellé ez az édesköményes friss saláta valami hihetetlenül hozza azt, amit igazán vársz tőle… olyan ez, mint egy jó házasság, kiegészítik egymást. Morzsoljunk el egy áment…

Hozzávalók

3 - 4 főre
A grillezett húshoz
10 db
csirkefelsőcomb-filé
0.5 ek
őrölt koriander
1 tk
őrölt kardamom
1.5 ek
garam masala
0.5 tk
tört bors
1 ek
római kömény
1 ek
fokhagymapor
1 ek
kurkuma
2 tk
chilipor
1 ek
őrölt görögszéna
1 tk
pirospaprika
5 ek
görög joghurt
5 ek
olaj
A naanhoz
2 tk
porélesztő
2 tk
cukor
140 ml
víz
500 g
liszt
0.5 tk
140 g
görög joghurt
2 ek
olaj
A salátához
1 db
édeskömény
(nagyobb)
2 szál
újhagyma
1 kis csokor
koriander
1 db
lime héja és leve
só, bors
5 - 6 ek
olívaolaj
2 - 3 ek
ponzu citrusos szójaszósz
A tálaláshoz
150 g
tisztított vaj
1 kis csokor
koriander
200 g
görög joghurt

A naanhoz az élesztőt felfuttatjuk a vízben a cukorral, aztán alaposan mindent összegyúrunk. Ezután 6 kis labdát formázunk belőle, megolajozzuk a tetejét, és lefedve meleg helyen kb.1 órát kelesztjük.

A húshoz hozzáadjuk a fűszereket és a görög joghurtot, alaposan belemasszírozzuk, majd minimum 2 órán át állni hagyjuk, de akár egy éjszakán át is a hűtőbe tehetjük.

Az édesköményt 1,5-3 mm vastagra szeleteljük egy mandolinnal vagy nagyon éles késsel. Az újhagymákat tetszőleges módon felvágjuk, rádobjuk az édesköményre, ráreszeljük a lime héját, ráfacsarjuk a levét, hozzáadjuk az aprított koriandert, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük az olívaolajat és a szójaszószt, majd összekeverjük. A csirkecombokra ráöntünk 5-6 evőkanál olajat, és közepes magas hőfokon kb. 10-20 perc alatt megsütjük a grillen. Közben egy kevés tisztított vajjal megkenjük.

A naan kenyeret enyhén lisztezett deszkán 3-5 mm vastagra nyújtjuk, majd egy pizzakövön, grillen vagy egy serpenyőben nagyon magas hőfokon kb. 3-4 perc alatt megsütjük (1-szer megfordítjuk), és megkenjük egy kevés tisztított vajjal. A naanra teszünk a salátából, a húsból, rárakunk egy kevés joghurtot és friss koriandert, majd belehalunk a gyönyörbe. :D

Ha tetszett az Indiai csirkecomb naan kenyérrel és édeskömény-salátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept