Az indiai csirkeleves elkészítéséhez egy lábasban felolvasztjuk a vajat közepes-magas hőfokon, és megpirítjuk rajta a 1,5 cm-es kockákra vágott csirkemellet. Ha pirosasra pirultak, jöhet hozzá a félfőre vágott vöröshagyma, a szeletelt fokhagyma, a 2 cm-es rusztikus darabokra vágott sárgarépa és fehérrépa, majd tovább pirítjuk őket. Közben fűszerezzük a garam masalával, a curryporral, a reszelt gyömbérrel, a barna cukorral, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük az alaplével. Addig főzzük, amíg a zöldségek és a hús meg nem puhul, ami kb. 20 perc.
A paradicsomot 1 cm-es kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a leveshez. A joghurtot kikeverjük 300 ml forró levessel, elkeverjük, és ezt is a leveshez adjuk. A legvégén frissítjük még az ízeket a citrom kifacsart levével, és le is vehetjük a levest a tűzről. Tányérokba szedjük és friss korianderrel tálaljuk.

- Elkészítési idő: 45 perc