Street Kitchen

Indiaicsirkeleves

Indiai csirkeleves

Hozzávalók
600 g
csirkemellfilé
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
2 tk
garam masala
3 tk
currypor
4
cm gyömbér
2 ek
barna cukor
só, bors
1 l
csirkealaplé vagy víz
2 db
paradicsom
(100 g/db)
300 ml
natúr joghurt
1 db
citrom leve
1 csokor
koriander
60 g
vaj

Elkészítés

Az indiai csirkeleves elkészítéséhez egy lábasban felolvasztjuk a vajat közepes-magas hőfokon, és megpirítjuk rajta a 1,5 cm-es kockákra vágott csirkemellet. Ha pirosasra pirultak, jöhet hozzá a félfőre vágott vöröshagyma, a szeletelt fokhagyma, a 2 cm-es rusztikus darabokra vágott sárgarépa és fehérrépa, majd tovább pirítjuk őket. Közben fűszerezzük a garam masalával, a curryporral, a reszelt gyömbérrel, a barna cukorral, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük az alaplével. Addig főzzük, amíg a zöldségek és a hús meg nem puhul, ami kb. 20 perc. 

A paradicsomot 1 cm-es kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a leveshez. A joghurtot kikeverjük 300 ml forró levessel, elkeverjük, és ezt is a leveshez adjuk. A legvégén frissítjük még az ízeket a citrom kifacsart levével, és le is vehetjük a levest a tűzről. Tányérokba szedjük és friss korianderrel tálaljuk. 

indiai csirkeleves tálalva
Indiai csirkeleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

www.streetkitchen.hu

Ha eddig azt hittétek, hogy a csirkeleves unalmas, akkor nem ettetek még az indiai változatból. Olyan, mintha a nagyi levesét elküldtük volna Bollywoodba nyaralni, és egy rakás izgalmas fűszerrel térne vissza. Ez a leves nemcsak a pocakot, de a lelket is megcsiklandozza!

Hozzávalók

4 főre
600 g
csirkemellfilé
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
2 tk
garam masala
3 tk
currypor
4
cm gyömbér
2 ek
barna cukor
só, bors
1 l
csirkealaplé vagy víz
2 db
paradicsom
(100 g/db)
300 ml
natúr joghurt
1 db
citrom leve
1 csokor
koriander
60 g
vaj

Az indiai csirkeleves elkészítéséhez egy lábasban felolvasztjuk a vajat közepes-magas hőfokon, és megpirítjuk rajta a 1,5 cm-es kockákra vágott csirkemellet. Ha pirosasra pirultak, jöhet hozzá a félfőre vágott vöröshagyma, a szeletelt fokhagyma, a 2 cm-es rusztikus darabokra vágott sárgarépa és fehérrépa, majd tovább pirítjuk őket. Közben fűszerezzük a garam masalával, a curryporral, a reszelt gyömbérrel, a barna cukorral, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük az alaplével. Addig főzzük, amíg a zöldségek és a hús meg nem puhul, ami kb. 20 perc. 

A paradicsomot 1 cm-es kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a leveshez. A joghurtot kikeverjük 300 ml forró levessel, elkeverjük, és ezt is a leveshez adjuk. A legvégén frissítjük még az ízeket a citrom kifacsart levével, és le is vehetjük a levest a tűzről. Tányérokba szedjük és friss korianderrel tálaljuk. 

indiai csirkeleves tálalva
Indiai csirkeleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Ha tetszett az Indiai csirkeleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept