Brutális kaják

Ismerjétekmegaszerbmuszakareceptjét!

Ismerjétek meg a szerb muszaka receptjét!

Hozzávalók
2 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
500 g
darált hús (marha-sertés vegyesen)
2 ek
olaj
1 kg
hámozott, nagyobb fajta burgonya
A tejfölös öntethez:
5 db
tojás
200 g
tejföl
200 ml
tej
1 ek
pirospaprika
0.5 csokor
friss petrezselyem apróra vágva
só, bors
Az összeszereléshez:
100 g
mozzarella (reszelhető fajta)

Elkészítés
Felszeleteljük a vöröshagymát, a fokhagymát rányomjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Ha kész, magasabb lángon lepirítjuk rajta a darált húst, és félretesszük. Egy megfelelő méretű tepsit kiolajozunk, majd a vékonyra szelt (kb. 0,5 cm) burgonyákat elkezdjük lerakni sorban. Ha kész, rászedjük a hús negyedét, majd így folytatjuk, a további rétegekkel. Ezt a tepsi méretének megfelelően lehet variálni, 3 vagy 4 réteg jön ki. A legutolsó azonban fontos, hogy mindig krumpli legyen!
A muszaka öntetének az összetevőit egy habverővel alaposan összekeverjük. Ezt a mixet ráöntjük a tepsiben lévő rétegekre, és végül mozzarellát reszelünk a tetejére. 200 fokra előmelegített sütőben fólia alatt sütjük 1 órán keresztül, majd fólia nélkül további 30 percig, vagy amíg szép aranybarnára nem pirul a teteje. Mielőtt kiszedjük, ellenőrizzük, hogy a burgonya minden rétege átsült-e!

www.streetkitchen.hu

Mindenki ismeri a klasszikus receptet, de ebben a verzióban a balkáni hagyományoknak megfelelően a padlizsánt lecseréltük krumplira, a végeredmény pedig... nos, az magáért beszél!

Hozzávalók

4 főre
2 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
500 g
darált hús (marha-sertés vegyesen)
2 ek
olaj
1 kg
hámozott, nagyobb fajta burgonya
A tejfölös öntethez:
5 db
tojás
200 g
tejföl
200 ml
tej
1 ek
pirospaprika
0.5 csokor
friss petrezselyem apróra vágva
só, bors
Az összeszereléshez:
100 g
mozzarella (reszelhető fajta)
Felszeleteljük a vöröshagymát, a fokhagymát rányomjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Ha kész, magasabb lángon lepirítjuk rajta a darált húst, és félretesszük. Egy megfelelő méretű tepsit kiolajozunk, majd a vékonyra szelt (kb. 0,5 cm) burgonyákat elkezdjük lerakni sorban. Ha kész, rászedjük a hús negyedét, majd így folytatjuk, a további rétegekkel. Ezt a tepsi méretének megfelelően lehet variálni, 3 vagy 4 réteg jön ki. A legutolsó azonban fontos, hogy mindig krumpli legyen!
A muszaka öntetének az összetevőit egy habverővel alaposan összekeverjük. Ezt a mixet ráöntjük a tepsiben lévő rétegekre, és végül mozzarellát reszelünk a tetejére. 200 fokra előmelegített sütőben fólia alatt sütjük 1 órán keresztül, majd fólia nélkül további 30 percig, vagy amíg szép aranybarnára nem pirul a teteje. Mielőtt kiszedjük, ellenőrizzük, hogy a burgonya minden rétege átsült-e!

Ha tetszett az Ismerjétek meg a szerb muszaka receptjét! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept