Megúszós sütik

Istenigesztenyéspite

Isteni gesztenyés pite

Hozzávalók
A tésztához
160 g
finomliszt
20 g
holland kakaópor
1 csipet
50 g
porcukor
1 db
tojássárgája
45 g
tejföl
A töltelékhez
250 g
gesztenyemassza
3 db
tojás
1 csipet
1 mk
őrölt fahéj
1 tk
vaníliás cukor
400 g
mascarpone
A tetejére
2 db
tojásfehére
200 g
porcukor
95 g
vaj

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. 25-26 cm átmérőjű kör alakúra nyújtjuk és a nyújtófa segítségével belerakjuk a piteformába (ha porcelán formát használunk, vajazzuk ki előtte és lisztezzük be kicsit). Kibéleljük egy alufóliával vagy sütőpapírral és száraz babbal (vagy más nehezékkel) 180 fokon először vakon sütjük 5 percig, majd további 4 percig nehezék nélkül. Az elősütött pitét kivesszük a sütőből.

A töltelékhez egy nagyobb tálban minden hozzávalót összekeverünk. A krémet az elősütött tésztára öntjük, majd visszarakjuk a sütőbe és további 25-30 percig sütjük a sütit. A tojásfehérjéből és porcukorból keményebb, habcsókszerű habot verünk, és nyomózsákból (vagy kanállal) kis csíkokat nyomunk a pite tetejére. A habot vagy szakácsfáklyával karamellizáljuk kicsit, vagy 200-220 fokos sütőbe visszarakjuk a sütit kb. 5-8 percre, amíg kis színt kap a hab.

Fotó: Szilágyi Nóri

www.streetkitchen.hu

Ha szeretitek a gesztenyés édességeket, de kicsit továbbvinnétek a tejszínhabos gesztenyepüré tudományát, akkor készítsétek el ezt a szuper süti receptet! A pitékkel amúgy sem nagyon lehet mellélőni, a gesztenyével pedig szintén nem, szóval a kettőt ötvözve garantáltan nagy sikert arattok!

Hozzávalók

1 db 23 cm átmérőjű piteformához
A tésztához
160 g
finomliszt
20 g
holland kakaópor
1 csipet
50 g
porcukor
1 db
tojássárgája
45 g
tejföl
A töltelékhez
250 g
gesztenyemassza
3 db
tojás
1 csipet
1 mk
őrölt fahéj
1 tk
vaníliás cukor
400 g
mascarpone
A tetejére
2 db
tojásfehére
200 g
porcukor
95 g
vaj

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. 25-26 cm átmérőjű kör alakúra nyújtjuk és a nyújtófa segítségével belerakjuk a piteformába (ha porcelán formát használunk, vajazzuk ki előtte és lisztezzük be kicsit). Kibéleljük egy alufóliával vagy sütőpapírral és száraz babbal (vagy más nehezékkel) 180 fokon először vakon sütjük 5 percig, majd további 4 percig nehezék nélkül. Az elősütött pitét kivesszük a sütőből.

A töltelékhez egy nagyobb tálban minden hozzávalót összekeverünk. A krémet az elősütött tésztára öntjük, majd visszarakjuk a sütőbe és további 25-30 percig sütjük a sütit. A tojásfehérjéből és porcukorból keményebb, habcsókszerű habot verünk, és nyomózsákból (vagy kanállal) kis csíkokat nyomunk a pite tetejére. A habot vagy szakácsfáklyával karamellizáljuk kicsit, vagy 200-220 fokos sütőbe visszarakjuk a sütit kb. 5-8 percre, amíg kis színt kap a hab.

Fotó: Szilágyi Nóri

Ha tetszett az Isteni gesztenyés pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept