Fantasztikus desszertek

Istenikókuszkrémespite

Isteni kókuszkrémes pite

Hozzávalók
A pitetésztához
175 g
liszt
1 tk
cukor
0.5 tk
115 g
vaj
3 - 4 ek
hideg víz
A krémhez
355 ml
kókusztej
350 ml
habtejszín
4 db
tojássárgája
1 db
tojás
150 g
cukor
1 tk
vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
1 csipet
75 g
kókuszchips
A díszítéshez
25 g
kókuszchips
250 ml
habtejszín
50 g
cukor

Elkészítés
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és amikor lágy, homogén a massza, akkor egy frissentartó fóliába vagy zacskóba tesszük és szorosan lezárva bedobjuk a hűtőbe fél órára vagy, ha sietünk, a fagyasztóba 10 percre.Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a tojások sárgáját és az egész tojást fehéredésig keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.  A tejszínt és a kókusztejet alacsony hőfokon összemelegítjuk, de nem forraljuk fel, majd a meleg tejszínes masszát óvatosan,folyamatos keverés mellett, kis részletekben hozzáadjuk a tojásos keverékhez – ezt hívjuk hőkiegyenlítésnek – majd az egészet összekeverjük és immár gőz fölött - szintén alacsony hőfokon - addig kevergetjük, amíg azt érezzük, hogy a krém „megszületik”, azaz megvastagszik az edényben. ez kb. 12-15 perc lesz. A hőmérséklete nem mehet 82 fok fölé. Levesszük a tűzről a krémet és mehet bele egy csipetnyi só és a kókuszchips. Alaposan összekeverjük és kész.
Ha kellően lehűlt a tészta, akkor vagy lisztezett deszkán, vagy két szilikonos sütőpapír között kinyújtjuk és egy kb. 23 centis piteformába tesszük. Alaposan körbenyomkodjuk a széleit és levágjuk vagy egy nyújtófával lesodorjuk a pereméről a felesleges tésztát. Alufóliát teszünk a tésztára, ezt is alaposan lenyomkodjuk és száraz babot öntünk bele. A 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 10-12 percig sütjük, majd eltávolítjuk belőle a babot és a fóliát, majd még így is sütjük 5 percig. Az elősütött pitetésztába öntjük a tölteléket és az egészet visszadugjuk a sütőbe úgy 30-40 percre.
Közben forró, száraz serpenyőben folyamatosan kevergetve aranybarnára pirítjuk a maradék kókuszchipset és félretesszük a díszítéshez. A tejszínt magas fokozaton felverjük és a végén hozzáadjuk a cukrot is. A megsült pitét rácsra tesszük és megvárjuk, amíg teljesen kihűl, mert csak hidegen tudjuk majd felszelni. A házi tejszínhabbal és a pirított kókuszchips-szel díszítjük tálalás előtt.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A nyár íze mindig és mindenhol, akár egy alaszkai kunyhóban, a legsúlyosabb hóvihar közepén. Semmi nem számít, ha megkóstolod, csak az örök nyár dübörög a szádban!

Hozzávalók

1 23 cm átmérőjű piteformához
A pitetésztához
175 g
liszt
1 tk
cukor
0.5 tk
115 g
vaj
3 - 4 ek
hideg víz
A krémhez
355 ml
kókusztej
350 ml
habtejszín
4 db
tojássárgája
1 db
tojás
150 g
cukor
1 tk
vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
1 csipet
75 g
kókuszchips
A díszítéshez
25 g
kókuszchips
250 ml
habtejszín
50 g
cukor
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és amikor lágy, homogén a massza, akkor egy frissentartó fóliába vagy zacskóba tesszük és szorosan lezárva bedobjuk a hűtőbe fél órára vagy, ha sietünk, a fagyasztóba 10 percre.Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a tojások sárgáját és az egész tojást fehéredésig keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.  A tejszínt és a kókusztejet alacsony hőfokon összemelegítjuk, de nem forraljuk fel, majd a meleg tejszínes masszát óvatosan,folyamatos keverés mellett, kis részletekben hozzáadjuk a tojásos keverékhez – ezt hívjuk hőkiegyenlítésnek – majd az egészet összekeverjük és immár gőz fölött - szintén alacsony hőfokon - addig kevergetjük, amíg azt érezzük, hogy a krém „megszületik”, azaz megvastagszik az edényben. ez kb. 12-15 perc lesz. A hőmérséklete nem mehet 82 fok fölé. Levesszük a tűzről a krémet és mehet bele egy csipetnyi só és a kókuszchips. Alaposan összekeverjük és kész.
Ha kellően lehűlt a tészta, akkor vagy lisztezett deszkán, vagy két szilikonos sütőpapír között kinyújtjuk és egy kb. 23 centis piteformába tesszük. Alaposan körbenyomkodjuk a széleit és levágjuk vagy egy nyújtófával lesodorjuk a pereméről a felesleges tésztát. Alufóliát teszünk a tésztára, ezt is alaposan lenyomkodjuk és száraz babot öntünk bele. A 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 10-12 percig sütjük, majd eltávolítjuk belőle a babot és a fóliát, majd még így is sütjük 5 percig. Az elősütött pitetésztába öntjük a tölteléket és az egészet visszadugjuk a sütőbe úgy 30-40 percre.
Közben forró, száraz serpenyőben folyamatosan kevergetve aranybarnára pirítjuk a maradék kókuszchipset és félretesszük a díszítéshez. A tejszínt magas fokozaton felverjük és a végén hozzáadjuk a cukrot is. A megsült pitét rácsra tesszük és megvárjuk, amíg teljesen kihűl, mert csak hidegen tudjuk majd felszelni. A házi tejszínhabbal és a pirított kókuszchips-szel díszítjük tálalás előtt.

Ha tetszett az isteni kókuszkrémes pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése