Fantasztikus desszertek

Isteniőszisüti:körtésfrangipane

Isteni őszi süti: körtés frangipane

Hozzávalók
A tésztához:
160 g
liszt
25 g
kakaópor
40 ml
tejföl
1 db
tojássárgája
90 g
hideg, kockákra vágott vaj
60 g
porcukor
1 csipet
A töltelékhez:
110 g
cukor
2 db
tojás
1 db
tojássárgája
150 g
mandulaliszt
3 db
körte
kevés cukor a szóráshoz
150 g
vaj

Elkészítés
A tésztához összekeverjük a hozzávalókat, lehetőleg géppel, vagy kézzel, de jó gyorsan, ugyanis ha túl sokat gyúrjuk, a kezünk melege felmelegíti a vajat és nem lesz olyan omlós a tészta. Amikor összeállt a tészta, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe dobjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, belerakjuk a formába, megszurkáljuk az alját, a felesleges részeket levágjuk, alufóliát rakunk bele és beleöntünk egy adag száraz babot vagy lencsét. 180 fokos sütőben “vakon” sütjük  kb. 8 percig, majd 4-5 percig a bab és alufólia nélkül.
A krémhez a vajat, cukrot, a tojást és tojássárgáját a mandulaliszttel összekeverjük és az elősütött tésztába öntjük. A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk és kicsit egymáson elcsúsztatva a mandulás krémre rakjuk. Visszatoljuk a 180 fokos sütőbe és aranybarnára sütjük, kb. 25 perc alatt.

www.streetkitchen.hu

Ez a süti pikk-pakk elkészíthető, ráadásul isteni finom. A kakaós pitetésztába mandulás vajas krém és szeletelt körte került, de más gyümölccsel is kipróbálhatjátok. Nekünk ősszel, még a szilvás változat a nagy kedvencünk. ;)

Hozzávalók

1 24 db cm átmérőjű piteformához
A tésztához:
160 g
liszt
25 g
kakaópor
40 ml
tejföl
1 db
tojássárgája
90 g
hideg, kockákra vágott vaj
60 g
porcukor
1 csipet
A töltelékhez:
110 g
cukor
2 db
tojás
1 db
tojássárgája
150 g
mandulaliszt
3 db
körte
kevés cukor a szóráshoz
150 g
vaj
A tésztához összekeverjük a hozzávalókat, lehetőleg géppel, vagy kézzel, de jó gyorsan, ugyanis ha túl sokat gyúrjuk, a kezünk melege felmelegíti a vajat és nem lesz olyan omlós a tészta. Amikor összeállt a tészta, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe dobjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk, belerakjuk a formába, megszurkáljuk az alját, a felesleges részeket levágjuk, alufóliát rakunk bele és beleöntünk egy adag száraz babot vagy lencsét. 180 fokos sütőben “vakon” sütjük  kb. 8 percig, majd 4-5 percig a bab és alufólia nélkül.
A krémhez a vajat, cukrot, a tojást és tojássárgáját a mandulaliszttel összekeverjük és az elősütött tésztába öntjük. A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk és kicsit egymáson elcsúsztatva a mandulás krémre rakjuk. Visszatoljuk a 180 fokos sütőbe és aranybarnára sütjük, kb. 25 perc alatt.

Ha tetszett az Isteni őszi süti: körtés frangipane receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept