Brutális kaják

Izgalmaskreolcurry

Izgalmas kreol curry

Hozzávalók
1 kg
csirke felsőcomb
3 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 konzerv
darabolt, hámozott paradicsom
só, bors
1 csokor
koriander a tálaláshoz
1 db
lime
400 g
rizs
A páchoz:
4 gerezd
fokhagyma (reszelve)
1 púpozott ek
gyömbér (reszelve)
1 púpozott ek
friss kakukkfű (apróra vágva)
2 ek
currypor
2 púpozott tk
kardamon (vagy 2 egész szem)
2 db
babérlevél
2 ek
olívaolaj
100 ml
víz

Elkészítés
2 csirkecomb kivételével az összesről lehúzzuk a bőrt, ezzel megelőzhetjük, hogy túl zsíros legyen a curry. Összekeverjük a pác hozzávalóit, beleforgatjuk a combokat, és minimum 4 órán át pihentetjük. Ha van rá egy egész éjszakánk, az a legjobb! A hagymát az olívaolajon üvegesre pácoljuk, a csirkecombokat a pácból kivéve jól körbepirítjuk. Hozzáadjuk a tálban maradt maradék pácot, és így 10 percig pároljuk. Ezután ráöntjük a konzerv darabolt paradicsomot, és fedő alatt 1 órán át főzzük a curryt, óvatosan kevergetjük, mert könnyen szétesnek. Ha letelt az 1 óra, magas lángon, sűrűbbre forraljuk a szószt, néha megkeverjük, hogy nehogy odakapjon. Rizzsel, friss korianderrel és lime-mal meglocsolva a legfinomabb!

www.streetkitchen.hu

Na jó, kibírom, nem fogok New Orleansról ódákat zengeni, pedig lenne miről! Például a kreol konyháról, ami annyira sokszínű, és annyira izgalmas, hogy egyszer az életben mindenkinek ki kell próbálnia. Kezdjük ezzel a szaftos curryvel, amiben a csirkecomb annyira puhára sül, hogy konkrétan leomlik a csontról. Előre szólok, hogy függőséget okoz.

Hozzávalók

4 személyre
1 kg
csirke felsőcomb
3 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
2 konzerv
darabolt, hámozott paradicsom
só, bors
1 csokor
koriander a tálaláshoz
1 db
lime
400 g
rizs
A páchoz:
4 gerezd
fokhagyma (reszelve)
1 púpozott ek
gyömbér (reszelve)
1 púpozott ek
friss kakukkfű (apróra vágva)
2 ek
currypor
2 púpozott tk
kardamon (vagy 2 egész szem)
2 db
babérlevél
2 ek
olívaolaj
100 ml
víz
2 csirkecomb kivételével az összesről lehúzzuk a bőrt, ezzel megelőzhetjük, hogy túl zsíros legyen a curry. Összekeverjük a pác hozzávalóit, beleforgatjuk a combokat, és minimum 4 órán át pihentetjük. Ha van rá egy egész éjszakánk, az a legjobb! A hagymát az olívaolajon üvegesre pácoljuk, a csirkecombokat a pácból kivéve jól körbepirítjuk. Hozzáadjuk a tálban maradt maradék pácot, és így 10 percig pároljuk. Ezután ráöntjük a konzerv darabolt paradicsomot, és fedő alatt 1 órán át főzzük a curryt, óvatosan kevergetjük, mert könnyen szétesnek. Ha letelt az 1 óra, magas lángon, sűrűbbre forraljuk a szószt, néha megkeverjük, hogy nehogy odakapjon. Rizzsel, friss korianderrel és lime-mal meglocsolva a legfinomabb!

Ha tetszett az izgalmas kreol curry receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése