Street food

Izgalmassnack:rántottavokádó

Izgalmas snack: rántott avokádó

Hozzávalók
Az avokádóhoz
3 db
kevésbé érett avokádó
3 - 4 ek
liszt
1 db
tojás
só, bors
4 - 5 ek
zsemlemorzsa
A mártogatóshoz
2 - 3 nagy ek
tejföl
1 ek
majonéz
só, bors
1 gerezd
kisebb fokhagyma
1 - 1 csipet
oregánó és bazsalikom
1 tk
facsart citromlé

Elkészítés
[caption id="attachment_12159991" align="aligncenter" width="900"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]Az avokádókat kettévágjuk, kivesszük a magjait, leszedjük a héjukat és vastagabb szeletekre vágjuk. A szeleteket először lisztbe majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk és sütőpapíros tepsire rakjuk őket. 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük őket, a sütés vége felé pici olívaolajjal meglocsolhatjuk a szeleteket. Amíg sülnek az avokádók elkészítjük a mártogatóst. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, oregánóval, bazsalikommal és a facsart citromlével. A megsült avokádókat a szósszal együtt tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ha valami nagyon nem mindennapi kajára vágytok, akkor kössétek fel a gatyátokat és készítsetek otthon rántott avokádót! Nem, nem hibbantunk meg, ez tényleg egy extra különleges és finom snack tud lenni. Tuti ötlet vendégváró partyfalatnak, ráadásul elkészíteni is sokkal egyszerűbb, mint gondolnátok, hiszen ezek az avokádók bizony sütőben sültek olaj helyett!

Hozzávalók

2 személyre
Az avokádóhoz
3 db
kevésbé érett avokádó
3 - 4 ek
liszt
1 db
tojás
só, bors
4 - 5 ek
zsemlemorzsa
A mártogatóshoz
2 - 3 nagy ek
tejföl
1 ek
majonéz
só, bors
1 gerezd
kisebb fokhagyma
1 - 1 csipet
oregánó és bazsalikom
1 tk
facsart citromlé
[caption id="attachment_12159991" align="aligncenter" width="900"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]Az avokádókat kettévágjuk, kivesszük a magjait, leszedjük a héjukat és vastagabb szeletekre vágjuk. A szeleteket először lisztbe majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk és sütőpapíros tepsire rakjuk őket. 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük őket, a sütés vége felé pici olívaolajjal meglocsolhatjuk a szeleteket. Amíg sülnek az avokádók elkészítjük a mártogatóst. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, oregánóval, bazsalikommal és a facsart citromlével. A megsült avokádókat a szósszal együtt tálaljuk.

Ha tetszett az Izgalmas snack: rántott avokádó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept