A matchaport egy bambusz habverővel elkeverjük a 70-80 fokosra melegített vízzel. (Ha nincs bambusz habverőd, nyugodtan használhatsz sima habverőt is.)
A málnasziruphoz a fagyasztott málnát megolvasztjuk, elkeverjük a mézzel, villával pépesre törjük, majd átnyomjuk egy szűrőn, hogy ne kerüljenek bele a magok.
Jöhet is az összeállítás: egy pohárba 1-2 evőkanál málnaszirupot rakunk, telepakoljuk jéggel, felöntjük 200 ml zabitallal, és a tetejére öntjük a matcha felét. Ugyanezt megismételjük a másik pohárral is, és már koccinthatunk is a jeges málnás matchával!
Jegesmálnásmatchalatte
Ha eddig csak a jegeskávéra esküdtél, mutatok egy zöld teás hűsítő italt, amire tuti rákattansz! A matcha latte most nagyot megy a kávézókban, de simán elkészítheted otthon is egy forró nyári napon.
A jeges málnás matcha latte az a fancy ital, amitől egyből menőbbnek érzed magad, pedig pár perc alatt otthon is simán összedobható. Frissítő, gyümölcsös, kicsit fanyar, kicsit édes, és pont annyira különleges, hogy kiváltja a délutáni kávét – vagy akár a desszertet is.
A matcha nemcsak látványos zöld ital, hanem tényleg komoly beltartalommal is bír – nem véletlen, hogy a japánok évszázadok óta isszák, és hogy az utóbbi években a világ egyik legmenőbb superfoodjává vált. Mivel nem áztatott tea, hanem maga az őrölt zöld tealevél, minden értékes anyag benne marad: tele van antioxidánsokkal, különösen EGCG-vel, ami segít a sejtek védelmében és támogatja az immunrendszert. A benne lévő koffein és L-theanin együttese hosszan tartó, kiegyensúlyozott éberséget ad, anélkül, hogy túlpörgetne, mint egy erősebb kávé.
Hozzávalók
Az összeállításhoz
Elkészítés
A matchaport egy bambusz habverővel elkeverjük a 70-80 fokosra melegített vízzel. (Ha nincs bambusz habverőd, nyugodtan használhatsz sima habverőt is.)
A málnasziruphoz a fagyasztott málnát megolvasztjuk, elkeverjük a mézzel, villával pépesre törjük, majd átnyomjuk egy szűrőn, hogy ne kerüljenek bele a magok.
Jöhet is az összeállítás: egy pohárba 1-2 evőkanál málnaszirupot rakunk, telepakoljuk jéggel, felöntjük 200 ml zabitallal, és a tetejére öntjük a matcha felét. Ugyanezt megismételjük a másik pohárral is, és már koccinthatunk is a jeges málnás matchával!

Ha bejön a matcha íze – ami elsőre kicsit fanyar, földes, de nagyon karakteres –, érdemes többféleképpen is kipróbálni. Smoothie-ba keverve (pl. banánnal, spenóttal és mandulatejjel) szuper napindító, de készíthetsz belőle chia pudingot, fagylaltot, vagy akár matchás palacsintát is. Süteményekbe, energiaszeletekbe is mehet, de a jeges latte verzió – például málnával – jó belépő lehet azoknak, akik most ismerkednek vele. Ha egyszer ráérzel az ízre és a hatásra, könnyen a reggeli rutin része lesz.
A jeges málnás matcha latte mellett más hideg italt is tudunk mutatni a nyári hőségre!
Ha tetszett a Jeges málnás matcha latte receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!