Videokosár

Juharszirupos-barackostarjasaláta

Juharszirupos-barackos tarjasaláta

Hozzávalók
0.5 konzerv
őszibarackkonzerv
50 g
mandula
50 g
földimogyoró
1 db
csomag juharszirupos BBQ tarja
bors
5 db
hónapos retek
300 g
bébispenót
100 g
feta
A dresszinghez
50 ml
juharszirup
50 ml
almaecet
50 ml
olívaolaj
bors

Elkészítés
  1. A juharszirupos-barackos tarjasaláta elkészítéséhez előszőr a leszűrt, lecsepegtetett barackokat meggrillezzük az izzó faszén felett. Persze ha már barackszezon van, akkor nyugodtan használj friss barackot, ugyanígy meg lehet grillezni. 

  2. Közben a magokat egy késsel kicsit összeaprítjuk, és egy serpenyőben a grillen megpirítjuk. 

  3. A tarját a grillen, oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük az izzó faszén felett, közben sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.

  4. A retket vékonyan felkarikázzuk. 

  5. A dresszing hozzávalóit egy zárható üvegbe töltjük és alaposan összerázzuk.

  6. A spenótot egy tálba halmozzuk, és hozzákeverjük a vékony szeletekre vágott retket.

  7. Jöhet rá a felcsíkozott hús és a cikkekre vágott barack. Megszórjuk a magokkal és a morzsolt fetával, végül pedig nyakon öntjük a dresszinggel. 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Juharszirupos-barackos tarjasaláta

Ha egyszer kipróbálod, többé nem nézel úgy egy salátára, mint régen! Ebben a grilltarjás salátában a barack édes füstössége, a pirított magok ropogóssága és a juharszirupos dresszing együtt olyan kombót alkotnak, amitől garantáltan leesik az állad.

Hozzávalók

4 főre
0.5 konzerv
őszibarackkonzerv
50 g
mandula
50 g
földimogyoró
1 db
csomag juharszirupos BBQ tarja
bors
5 db
hónapos retek
300 g
bébispenót
100 g
feta
A dresszinghez
50 ml
juharszirup
50 ml
almaecet
50 ml
olívaolaj
bors

Elkészítés

  1. A juharszirupos-barackos tarjasaláta elkészítéséhez előszőr a leszűrt, lecsepegtetett barackokat meggrillezzük az izzó faszén felett. Persze ha már barackszezon van, akkor nyugodtan használj friss barackot, ugyanígy meg lehet grillezni. 

  2. Közben a magokat egy késsel kicsit összeaprítjuk, és egy serpenyőben a grillen megpirítjuk. 

  3. A tarját a grillen, oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük az izzó faszén felett, közben sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.

  4. A retket vékonyan felkarikázzuk. 

  5. A dresszing hozzávalóit egy zárható üvegbe töltjük és alaposan összerázzuk.

  6. A spenótot egy tálba halmozzuk, és hozzákeverjük a vékony szeletekre vágott retket.

  7. Jöhet rá a felcsíkozott hús és a cikkekre vágott barack. Megszórjuk a magokkal és a morzsolt fetával, végül pedig nyakon öntjük a dresszinggel. 

Ha tetszett a Juharszirupos-barackos tarjasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept