Receptek

Kamukínaicsirkéstekercs

Kamu kínai csirkés tekercs

Hozzávalók
A tekercshez
2 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma (kicsi)
2 gerezd
fokhagyma
300 g
csirkemell
0.5 fej
brokkoli
1 szál
sárgarépa
1 db
piros kaliforniai paprika
bors
1 csipet
őrölt gyömbér
4 konzerv
ananászkarika
A szószhoz
50 ml
ananászlé
1 ek
ketchup
1 mk
sriracha
1 ek
cukor
1 mk
szójaszósz
1 mk
vörösborecet
1 csipet
őrölt gyömbér
1 tk
étkezési keményítő
A tekercsekhez
4 db
réteslap

Elkészítés
Fotó: Szilágyi NóraEgy nagyobb serpenyőben üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. A csirkemelleket kisebb csíkokra vágjuk és a hagymához adjuk, kicsit lepirítjuk, majd hozzáadjuk még a kisebb darabokra vágott sárgarépát, brokkolit és kaliforniai paprikát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt gyömbérrel, hozzádobáljuk az ananászt és aprítógépben morzsalékosra zúzzuk. A réteslapokat kifektetjük, mindegyiket félbevágjuk. A végeikre halmozunk 1-1 adagot a töltelékből, a két szélét behajtjuk és feltekerjük őket. Forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük a tekercseket. A szósz hozzávalóit egy kis edényben addig forraljuk míg besűrűsödik, ebbe a mázba tunkolhatjuk a friss tekercseket.[/spoiler]

www.streetkitchen.hu

Ha kínai tavaszi tekercsről beszélgetünk, akkor nem feltétlenül a rétestészta lesz az első alapanyag, ami eszünkbe jutna, pedig ez a cucc kiválóan alkalmas egy kamu kínai tekercs elkészítésére.

Hozzávalók

1 - 8 darabhoz
A tekercshez
2 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma (kicsi)
2 gerezd
fokhagyma
300 g
csirkemell
0.5 fej
brokkoli
1 szál
sárgarépa
1 db
piros kaliforniai paprika
bors
1 csipet
őrölt gyömbér
4 konzerv
ananászkarika
A szószhoz
50 ml
ananászlé
1 ek
ketchup
1 mk
sriracha
1 ek
cukor
1 mk
szójaszósz
1 mk
vörösborecet
1 csipet
őrölt gyömbér
1 tk
étkezési keményítő
A tekercsekhez
4 db
réteslap
Fotó: Szilágyi NóraEgy nagyobb serpenyőben üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. A csirkemelleket kisebb csíkokra vágjuk és a hagymához adjuk, kicsit lepirítjuk, majd hozzáadjuk még a kisebb darabokra vágott sárgarépát, brokkolit és kaliforniai paprikát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt gyömbérrel, hozzádobáljuk az ananászt és aprítógépben morzsalékosra zúzzuk. A réteslapokat kifektetjük, mindegyiket félbevágjuk. A végeikre halmozunk 1-1 adagot a töltelékből, a két szélét behajtjuk és feltekerjük őket. Forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük a tekercseket. A szósz hozzávalóit egy kis edényben addig forraljuk míg besűrűsödik, ebbe a mázba tunkolhatjuk a friss tekercseket.[/spoiler]

Ha tetszett a Kamu kínai csirkés tekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept