Hirdetés
Bespájzolva

Kamu kínai csirkés tekercs

Hozzávalók

A tekercshez

2 ek olaj
1 fej vöröshagyma (kicsi)
2 gerezd fokhagyma
300 g csirkemell
½ fej brokkoli
1 szál sárgarépa
1 db piros kaliforniai paprika
bors
1 csipet őrölt gyömbér
4 konzerv ananászkarika

A szószhoz

50 ml ananászlé
1 ek ketchup
1 mk sriracha
1 ek cukor
1 mk szójaszósz
1 mk vörösborecet
1 csipet őrölt gyömbér
1 tk étkezési keményítő

A tekercsekhez

4 db réteslap
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Kamu kínai csirkés tekercs

Ha kínai tavaszi tekercsről beszélgetünk, akkor nem feltétlenül a rétestészta lesz az első alapanyag, ami eszünkbe jutna, pedig ez a cucc kiválóan alkalmas egy kamu kínai tekercs elkészítésére.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

A tekercshez

2 ek olaj
1 fej vöröshagyma (kicsi)
2 gerezd fokhagyma
300 g csirkemell
½ fej brokkoli
1 szál sárgarépa
1 db piros kaliforniai paprika
bors
1 csipet őrölt gyömbér
4 konzerv ananászkarika

A szószhoz

50 ml ananászlé
1 ek ketchup
1 mk sriracha
1 ek cukor
1 mk szójaszósz
1 mk vörösborecet
1 csipet őrölt gyömbér
1 tk étkezési keményítő

A tekercsekhez

4 db réteslap
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Fotó: Szilágyi NóraEgy nagyobb serpenyőben üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. A csirkemelleket kisebb csíkokra vágjuk és a hagymához adjuk, kicsit lepirítjuk, majd hozzáadjuk még a kisebb darabokra vágott sárgarépát, brokkolit és kaliforniai paprikát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt gyömbérrel, hozzádobáljuk az ananászt és aprítógépben morzsalékosra zúzzuk. A réteslapokat kifektetjük, mindegyiket félbevágjuk. A végeikre halmozunk 1-1 adagot a töltelékből, a két szélét behajtjuk és feltekerjük őket. Forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük a tekercseket. A szósz hozzávalóit egy kis edényben addig forraljuk míg besűrűsödik, ebbe a mázba tunkolhatjuk a friss tekercseket.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások