Hirdetés

Kamu kínai csirkés tekercs

Hirdetés

Kamu kínai csirkés tekercs

Hirdetés

Hozzávalók (8 darabhoz)

A tekercshez:

  • 2 ek olaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 g csirkemell
  • ½ fej brokkoli
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • bors
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • 4 ananászkarika (konzerv)

A szószhoz:

  • 50 ml ananászlé
  • 1 ek ketchup
  • 1 mk sriracha
  • 1 ek cukor
  • 1 mk szójaszósz
  • 1 mk vörösborecet
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • 1 tk étkezési keményítő

A tekercsekhez:

  • 4 db réteslap
Fotó: Szilágyi Nóra

Egy nagyobb serpenyőben üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. A csirkemelleket kisebb csíkokra vágjuk és a hagymához adjuk, kicsit lepirítjuk, majd hozzáadjuk még a kisebb darabokra vágott sárgarépát, brokkolit és kaliforniai paprikát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt gyömbérrel, hozzádobáljuk az ananászt és aprítógépben morzsalékosra zúzzuk. A réteslapokat kifektetjük, mindegyiket félbevágjuk. A végeikre halmozunk 1-1 adagot a töltelékből, a két szélét behajtjuk és feltekerjük őket. Forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük a tekercseket. A szósz hozzávalóit egy kis edényben addig forraljuk míg besűrűsödik, ebbe a mázba tunkolhatjuk a friss tekercseket.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások