Hozzávalók
A tekercshez
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma (kicsi)
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g csirkemell
- ½ fej brokkoli
- 1 szál sárgarépa
- 1 db piros kaliforniai paprika
- só
- bors
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 4 konzerv ananászkarika
A szószhoz
- 50 ml ananászlé
- 1 ek ketchup
- 1 mk sriracha
- 1 ek cukor
- 1 mk szójaszósz
- 1 mk vörösborecet
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 1 tk étkezési keményítő
A tekercsekhez
- 4 db réteslap
Hozzávalók
A tekercshez
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma (kicsi)
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g csirkemell
- ½ fej brokkoli
- 1 szál sárgarépa
- 1 db piros kaliforniai paprika
- só
- bors
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 4 konzerv ananászkarika
A szószhoz
- 50 ml ananászlé
- 1 ek ketchup
- 1 mk sriracha
- 1 ek cukor
- 1 mk szójaszósz
- 1 mk vörösborecet
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 1 tk étkezési keményítő
A tekercsekhez
- 4 db réteslap
Fotó: Szilágyi NóraEgy nagyobb serpenyőben üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. A csirkemelleket kisebb csíkokra vágjuk és a hagymához adjuk, kicsit lepirítjuk, majd hozzáadjuk még a kisebb darabokra vágott sárgarépát, brokkolit és kaliforniai paprikát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt gyömbérrel, hozzádobáljuk az ananászt és aprítógépben morzsalékosra zúzzuk. A réteslapokat kifektetjük, mindegyiket félbevágjuk. A végeikre halmozunk 1-1 adagot a töltelékből, a két szélét behajtjuk és feltekerjük őket. Forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük a tekercseket. A szósz hozzávalóit egy kis edényben addig forraljuk míg besűrűsödik, ebbe a mázba tunkolhatjuk a friss tekercseket.