Egy jó nagy lábosban megolvasztom és karamellizálom a cukrot, majd ráküldöm az étolajat. A lereszelt káposztát hozzáadom és magas hőmérsékleten pirítani-párolni kezdem. Hozzáadom a sót. borsot, őrölt köményt. Ha kb. a felére összeesett, felöntöm a pezsgővel és tovább párolom egészen addig, míg végül a kezdeti mennyiség negyedére zuhan össze az egész cucc.

A bolti réteslapot egy nedves konyharuhára terítem. Egy réteget lehúzok belőle és egy nyújtófára helyezem. Megkenem jó alaposan olvasztott vajjal (szinte tocsogjon a vajtól!) és függőlegesen kettévágom. Minden réteslap csík alsó részére pakolok egy kanálnyi káposztát, és az oldalait behajtva az egészet jó szorosan feltekerem. A feltekert rudakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe dobálom, megkenem felvert tojással és megszórom szezámmaggal. 200 fokos sütőben jó ropogósra sütöm.
Közben elkészítem a kolbászos mártogatós szószt. Ehhez egy forró serpenyőbe karikára vágott kolbászt küldök és jól lepirítom. A kolbász kisült zsírját ráöntöm egy nagy adag tejfölre, amihez még egy kevés füstölt paprika port is szórok. A kolbászról leitatom a felesleges zsírt és aprítógépben finomra zúzom. Ez is mehet a tejfölre, amit aztán jó alaposan összeforgatok, végül megszórom még egy kevés maradék kolbászőrleménnyel és egy kis friss snidlinggel. A kisült káposztás rudakat hagyom kihűlni és már lehet is tunkolni az isteni kolbászos tejfölbe.
