Köretek

Káposztástócsni

Káposztás tócsni

Hozzávalók
2 db
krumpli (200 g/db)
(pucolt súly)
150 g
fejes káposzta
2 db
tojás
120 g
finomliszt
só, bors
1 mk
őrölt köménymag
4 ek
étolaj
A tálaláshoz
200 g
tejföl
1 gerezd
fokhagyma
150 g
reszelt edami sajt

Elkészítés

A káposztás tócsni elkészítésének első lépése, hogy a krumplit és a káposztát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A krumplit egy kicsit kinyomkodjuk. Nem kell túlzásba vinni. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet - mivel nem minden krumplinak egyezik meg a nedvességtartalma, ezért a lisztmennyiség egy kicsit eltérhet. Itt maximum 1 evőkanálnyiról beszélünk akár pluszban, akár mínuszban. Egy lágyabb, már-már enyhén folyós állagot kell kapnunk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a köménnyel, majd az egészet bekeverjük.

Olajat melegítünk egy serpenyőben, és közepes hőfokon, oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük a megformázott tócsnikat. Ne izguljunk, ha picit folyósnak tűnik a massza, mert amint megkapja a hő, össze fog állni. Ne akarjuk liszttel tovább sűríteni, mert csak ragacsossá válik.

A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát, sózzuk, és tálalásnál ezzel, illetve reszelt sajttal kínáljuk.

Káposztás tócsni fokhagymás tejföllel
Káposztás tócsni fokhagymás tejföllel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

A tócsni tökéletes köret, de magában is megállja a helyét, akár ha könnyű főételre vágysz, akár ha csak snackelnél valamit. Van még jó néhány tócsnireceptünk, mutatunk is párat:

Sajttal töltött baconös tócsni

Répás tócsni

www.streetkitchen.hu

Sokszor előfordul, hogy egy-egy kis darab zöldség meglapul a hűtőnk egyik sarkában, és nem tudjuk, mit kezdjünk vele. Én most egy kis káposztára akadtam, ezért gondoltam, maradékmentő akcióba kezdek és készítek belőle egy káposztás tócsnit. És milyen jól tettem.

Hozzávalók

2 főre
2 db
krumpli (200 g/db)
(pucolt súly)
150 g
fejes káposzta
2 db
tojás
120 g
finomliszt
só, bors
1 mk
őrölt köménymag
4 ek
étolaj
A tálaláshoz
200 g
tejföl
1 gerezd
fokhagyma
150 g
reszelt edami sajt

A káposztás tócsni elkészítésének első lépése, hogy a krumplit és a káposztát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A krumplit egy kicsit kinyomkodjuk. Nem kell túlzásba vinni. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet - mivel nem minden krumplinak egyezik meg a nedvességtartalma, ezért a lisztmennyiség egy kicsit eltérhet. Itt maximum 1 evőkanálnyiról beszélünk akár pluszban, akár mínuszban. Egy lágyabb, már-már enyhén folyós állagot kell kapnunk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a köménnyel, majd az egészet bekeverjük.

Olajat melegítünk egy serpenyőben, és közepes hőfokon, oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük a megformázott tócsnikat. Ne izguljunk, ha picit folyósnak tűnik a massza, mert amint megkapja a hő, össze fog állni. Ne akarjuk liszttel tovább sűríteni, mert csak ragacsossá válik.

A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát, sózzuk, és tálalásnál ezzel, illetve reszelt sajttal kínáljuk.

Káposztás tócsni fokhagymás tejföllel
Káposztás tócsni fokhagymás tejföllel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

A tócsni tökéletes köret, de magában is megállja a helyét, akár ha könnyű főételre vágysz, akár ha csak snackelnél valamit. Van még jó néhány tócsnireceptünk, mutatunk is párat:

Sajttal töltött baconös tócsni

Répás tócsni

Ha tetszett a Káposztás tócsni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept