A kapros-tejfölös káposztafőzelék elkészítéséhez egy fazékban, közepesen magas hőfokon felmelegítjük a zsírt és megdinszteljük rajta a finomra vágott vörös- és fokhagymát 6-8 perc alatt. Utána jöhet hozzá az 1 cm-es kockákra vágott paprika és paradicsom, valamint a fűszerpaprika. 2 percig pirítjuk együtt, majd felöntjük 200 ml vízzel és 5 perc főzés után leturmixoljuk. Hozzáadjuk a 1,5 cm-es darabokra vágott káposztát és a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük az alaplével és készre főzzük benne a káposztát 20-25 perc alatt.
Ha megpuhult a káposzta, akkor a tejfölt és a lisztet csomómentesre keverjük, a forró léből adunk hozzá kb. 300 ml-t, elkeverjük, majd visszaöntjük a fazékba és folyamatos kevergetés mellett forrástól számított 5 percig főzzük, míg besűrűsödik és elfő a lisztes íze. A végén ecettel és finomra vágott kaporral ízesítjük. Tányérokba szedjük a kész főzeléket és a kedvenc feltétünkkel tálaljuk – ez lehet sült kolbász, virsli, fasírt, pörkölt vagy éppen egy frankó sertésvagdalt is.

- Elkészítési idő: 1 óra