Pékség

Nagyifélekapros-túróspite

Nagyiféle kapros-túrós pite

Hozzávalók
500 g
liszt
200 g
porcukor
6 g
sütőpor
1 csipet
2 db
tojássárgája
4 ek
tejföl
1 db
citrom héja
A töltelékhez
500 g
túró
2 db
tojás
150 g
porcukor
4 ek
búzadara
1 db
citrom
1 kis csokor
kapor
A lekenéshez
1 db
tojás
A díszítéshez
3 ek
porcukor
250 g
vaj
A tésztához

Elkészítés

A kapros-túrós pite elkészítését a tésztával kezdjük, ehhez egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót, majd a lisztbe belemorzsoljuk a hideg vajat. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt és a citromhéjat, és az egészet alaposan összegyúrjuk egynemű tésztává.

A tésztát kettéosztjuk, körülbelül a háromnegyedét lisztezett felületen, a piteformának megfelelő nagyságúra nyújtjuk. Ha ezzel megvagyunk, a kivajazott formába helyezzük.

Egy másik tálban összekeverjük a túrót a tojással és a cukorral, majd hozzáadjuk a búzadarát, a citrom levét és a héját, végezetül az apróra vágott kaprot. A kész tölteléket a piteformába rakott tésztára kanalazzuk, elegyengetjük, majd kinyújtjuk a másik tésztát is, és befedjük vele a tölteléket.

A pite tetejét sütés előtt lekenjük tojással, és díszítésként villával becsíkozzuk, utána itt ott megszurkáljuk. 170 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. 

A kihűlt pitét porcukorral megszórva tálaljuk.

Nagyiféle kapros-túrós pite
Nagyiféle kapros-túrós pite

www.streetkitchen.hu

Íme egy igazán nosztalgikus sütemény: a nagyiféle kapros-túrós pite, amit a kaporutálók is imádni fognak.

Hozzávalók

1 28 cm átmérőjű piteformához
500 g
liszt
200 g
porcukor
6 g
sütőpor
1 csipet
2 db
tojássárgája
4 ek
tejföl
1 db
citrom héja
A töltelékhez
500 g
túró
2 db
tojás
150 g
porcukor
4 ek
búzadara
1 db
citrom
1 kis csokor
kapor
A lekenéshez
1 db
tojás
A díszítéshez
3 ek
porcukor
250 g
vaj
A tésztához

A kapros-túrós pite elkészítését a tésztával kezdjük, ehhez egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót, majd a lisztbe belemorzsoljuk a hideg vajat. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt és a citromhéjat, és az egészet alaposan összegyúrjuk egynemű tésztává.

A tésztát kettéosztjuk, körülbelül a háromnegyedét lisztezett felületen, a piteformának megfelelő nagyságúra nyújtjuk. Ha ezzel megvagyunk, a kivajazott formába helyezzük.

Egy másik tálban összekeverjük a túrót a tojással és a cukorral, majd hozzáadjuk a búzadarát, a citrom levét és a héját, végezetül az apróra vágott kaprot. A kész tölteléket a piteformába rakott tésztára kanalazzuk, elegyengetjük, majd kinyújtjuk a másik tésztát is, és befedjük vele a tölteléket.

A pite tetejét sütés előtt lekenjük tojással, és díszítésként villával becsíkozzuk, utána itt ott megszurkáljuk. 170 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. 

A kihűlt pitét porcukorral megszórva tálaljuk.

Nagyiféle kapros-túrós pite
Nagyiféle kapros-túrós pite

Ha tetszett a Nagyiféle kapros-túrós pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept