Fantasztikus desszertek

Karácsonyegysajttortábazárva

Karácsony egy sajttortába zárva

Hozzávalók
Hozzávalók a szilvás öntethez
Hozzávalók az alaphoz
120 g
mézeskalács
1 ek
szobahőmérsékletű vaj
Hozzávalók a krémhez
650 g
krémsajt
100 g
tejföl
150 g
cukor
5 db
tojás
1 db
narancs reszelt héja
1 tk
fahéj
300 g
szilvalekvár
50 ml
vörösbor
2 lap
zselatin

Elkészítés

A karácsonyi sajttorta kekszes alapjához a mézeskalácsot törjük morzsásra, dobjuk hozzá a vajat és dolgozzuk el. A tortaformánk alját béleljük ki sütőpapírral, majd az alapot egy evőkanál segítségével oszlassuk el benne, majd tegyük mélyhűtőbe addig, amíg elkészítjük a krémet.

A krémhez a krémsajtot, a tejföllel és a cukorral keverjük el, adjuk hozzá egyenként a tojásokat, majd a narancs héját és a fahéjat és dolgozzuk jól el őket. Elég egy gyors keverés, nem szabad túlkeverni a masszánkat, mert a sajttorta teteje megrepedhet.

img_2771.JPG

A mélyhűtőből kivett alapra öntsük rá a krémet és 165 fokos gőzös sütőben süssük 55 percig. Akkor jó, ha a közepe nem folyós, hanem remegős.

A szilvalekváros vörösboros öntethez a szilvalekvárt a borral összefőzzük, majd hozzáadjuk a zselatinlapot (a zselatinlapot áztassuk vízbe és amikor megszívja magát, akkor nyomkodjuk ki ) és addig keverjük, amíg olyan sűrűséget nem kapunk, hogy a tortánkon megmaradjon. Amint kész van, ráöntjük a sajttortára, hagyjuk kihűlni, hűtőbe tesszük egy éjszakára és másnap szeleteljük.

[caption id="" align="alignnone" width="1638"]
sajttorta
Fotó: Puskás Nóri[/caption]

 

www.streetkitchen.hu

Na gyerekek, kezdődjön az ünnepi készülődés! Ugye ti is imádjátok a mézeskalácsot? Megvesztek egy jó sajttortáért? És mi nem hiányzozhat még a karácsonyi hangulatból? Egy jó kis vörösboros szilvaszósz! Mit szólnátok, ha azt mondanám, ezt a hármat most egyetlen sütibe sűrítettem nektek?! 

Hozzávalók

12 szelethez
Hozzávalók a szilvás öntethez
Hozzávalók az alaphoz
120 g
mézeskalács
1 ek
szobahőmérsékletű vaj
Hozzávalók a krémhez
650 g
krémsajt
100 g
tejföl
150 g
cukor
5 db
tojás
1 db
narancs reszelt héja
1 tk
fahéj
300 g
szilvalekvár
50 ml
vörösbor
2 lap
zselatin

A karácsonyi sajttorta kekszes alapjához a mézeskalácsot törjük morzsásra, dobjuk hozzá a vajat és dolgozzuk el. A tortaformánk alját béleljük ki sütőpapírral, majd az alapot egy evőkanál segítségével oszlassuk el benne, majd tegyük mélyhűtőbe addig, amíg elkészítjük a krémet.

A krémhez a krémsajtot, a tejföllel és a cukorral keverjük el, adjuk hozzá egyenként a tojásokat, majd a narancs héját és a fahéjat és dolgozzuk jól el őket. Elég egy gyors keverés, nem szabad túlkeverni a masszánkat, mert a sajttorta teteje megrepedhet.

img_2771.JPG

A mélyhűtőből kivett alapra öntsük rá a krémet és 165 fokos gőzös sütőben süssük 55 percig. Akkor jó, ha a közepe nem folyós, hanem remegős.

A szilvalekváros vörösboros öntethez a szilvalekvárt a borral összefőzzük, majd hozzáadjuk a zselatinlapot (a zselatinlapot áztassuk vízbe és amikor megszívja magát, akkor nyomkodjuk ki ) és addig keverjük, amíg olyan sűrűséget nem kapunk, hogy a tortánkon megmaradjon. Amint kész van, ráöntjük a sajttortára, hagyjuk kihűlni, hűtőbe tesszük egy éjszakára és másnap szeleteljük.

[caption id="" align="alignnone" width="1638"]
sajttorta
Fotó: Puskás Nóri[/caption]

 

Ha tetszett a Karácsony egy sajttortába zárva receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept