Van itt egy bacon por, ami minden olyan reggelit fel tud dobni, ahol a klasszikus pirított megoldás már unalmas lenne. Aztán itt van a karamelizált bacon, ami egészen egyszerűen a legfinomabb dolog, ami egy baconnel történhet, végül pedig dzsem formában érkezik meg kedvenc alapanyagunk: ez hamburgerekbe, sült húsokra, vagy akár egy pirítósra kenve is tökéletes - maga a dzsem formába öltött mennyország.
Dobjátok össze ti is mind a hármat, itt vannak a receptek is!

Bacon por
A felkockázott kenyeret egy aprítógépen lezúzzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Olívaolajat locsolunk rá és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz. Közben a bacont lepirítjuk egy serpenyőben. A megpirult kenyérmorzsát és az elkészült bacont visszatesszük az aprítógépbe, hozzáadjuk a fűszereket és összeforgatjuk az egészet.

Karamelizált bacon
Rettenetesen egyszerű dolgotok lesz. Tulajdonképpen meglepő, hogy egy ennyire egyszerű melóval mennyire komoly ízeket lehet elérni. Szóval, a baconszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe dobjátok, rászórjátok a cukrot és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütitek. Az édes és sós ízek lehető legtökéletesebb harmóniája jön így létre. Lehet kisérletezni a bacon ízesítésével is, pl. egy kis fahéj hozzáadásával, vagy a cukor mellé használhattok juharszirupot is.

Bacon dzsem
A feldarabolt bacont ropogósra (!) sütjük egy serpenyőben. A hagymát megfonnyasztjuk a bacon zsírján, majd hozzáöntjük a whiskyt, a juharszirupot és a balzsamecetet, majd megszórjuk barnacukorral. A beízesített hagymát és a lepirított bacont összeforgatjuk egy aprítógépben, és készen is van a dzsem!




-D32aLM.webp)