Brutális kaják

Karácsonyibacon-szortiment

Karácsonyi bacon-szortiment

Hozzávalók
Bacon por
5 - 6
toastkenyér
egy kevés olívaolaj
20 - 30 dkg
bacon
bors
kakukkfű
pirospaprika
római kömény (ha van otthon)
kevés chili
Karamelizált bacon
20 dkg
bacon
4 - 5 ek
barnacukor
Bacon dzsem
60 dkg
bacon
1 fej
vöröshagyma, vagy salottahagyma
2 - 3 gerezd
fokhagyma
1 dl
whisky
1 ek
juharszirup
kevés balzsamecet (elhagyható)
kevés barnacukor

Elkészítés

Van itt egy bacon por, ami minden olyan reggelit fel tud dobni, ahol a klasszikus pirított megoldás már unalmas lenne. Aztán itt van a karamelizált bacon, ami egészen egyszerűen a legfinomabb dolog, ami egy baconnel történhet, végül pedig dzsem formában érkezik meg kedvenc alapanyagunk: ez hamburgerekbe, sült húsokra, vagy akár egy pirítósra kenve is tökéletes - maga a dzsem formába öltött mennyország.

Dobjátok össze ti is mind a hármat, itt vannak a receptek is!

img_6566.jpg

Bacon por

A felkockázott kenyeret egy aprítógépen lezúzzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Olívaolajat locsolunk rá és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz. Közben a bacont lepirítjuk egy serpenyőben. A megpirult kenyérmorzsát és az elkészült bacont visszatesszük az aprítógépbe, hozzáadjuk a fűszereket és összeforgatjuk az egészet.

img_6558_1.jpg

Karamelizált bacon

Rettenetesen egyszerű dolgotok lesz. Tulajdonképpen meglepő, hogy egy ennyire egyszerű melóval mennyire komoly ízeket lehet elérni. Szóval, a baconszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe dobjátok, rászórjátok a cukrot és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütitek. Az édes és sós ízek lehető legtökéletesebb harmóniája jön így létre. Lehet kisérletezni a bacon ízesítésével is, pl. egy kis fahéj hozzáadásával, vagy a cukor mellé használhattok juharszirupot is.

img_6536_1.jpg

Bacon dzsem

A feldarabolt bacont ropogósra (!) sütjük egy serpenyőben. A hagymát megfonnyasztjuk a bacon zsírján, majd hozzáöntjük a whiskyt, a juharszirupot és a balzsamecetet, majd megszórjuk barnacukorral. A beízesített hagymát és a lepirított bacont összeforgatjuk egy aprítógépben, és készen is van a dzsem!

img_6553.jpg

www.streetkitchen.hu

Ha már beindult nálatok a "milyen karácsonyi ajándékokat vegyek idén" para, akkor van egy jó hírünk: a foodie haverokat kipipálhatjátok, mert egy olyan bacon szettet állítottunk össze, ami után mindenki megnyalja mind a 20 ujját.

Hozzávalók

1
Bacon por
5 - 6
toastkenyér
egy kevés olívaolaj
20 - 30 dkg
bacon
bors
kakukkfű
pirospaprika
római kömény (ha van otthon)
kevés chili
Karamelizált bacon
20 dkg
bacon
4 - 5 ek
barnacukor
Bacon dzsem
60 dkg
bacon
1 fej
vöröshagyma, vagy salottahagyma
2 - 3 gerezd
fokhagyma
1 dl
whisky
1 ek
juharszirup
kevés balzsamecet (elhagyható)
kevés barnacukor

Van itt egy bacon por, ami minden olyan reggelit fel tud dobni, ahol a klasszikus pirított megoldás már unalmas lenne. Aztán itt van a karamelizált bacon, ami egészen egyszerűen a legfinomabb dolog, ami egy baconnel történhet, végül pedig dzsem formában érkezik meg kedvenc alapanyagunk: ez hamburgerekbe, sült húsokra, vagy akár egy pirítósra kenve is tökéletes - maga a dzsem formába öltött mennyország.

Dobjátok össze ti is mind a hármat, itt vannak a receptek is!

img_6566.jpg

Bacon por

A felkockázott kenyeret egy aprítógépen lezúzzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Olívaolajat locsolunk rá és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz. Közben a bacont lepirítjuk egy serpenyőben. A megpirult kenyérmorzsát és az elkészült bacont visszatesszük az aprítógépbe, hozzáadjuk a fűszereket és összeforgatjuk az egészet.

img_6558_1.jpg

Karamelizált bacon

Rettenetesen egyszerű dolgotok lesz. Tulajdonképpen meglepő, hogy egy ennyire egyszerű melóval mennyire komoly ízeket lehet elérni. Szóval, a baconszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe dobjátok, rászórjátok a cukrot és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütitek. Az édes és sós ízek lehető legtökéletesebb harmóniája jön így létre. Lehet kisérletezni a bacon ízesítésével is, pl. egy kis fahéj hozzáadásával, vagy a cukor mellé használhattok juharszirupot is.

img_6536_1.jpg

Bacon dzsem

A feldarabolt bacont ropogósra (!) sütjük egy serpenyőben. A hagymát megfonnyasztjuk a bacon zsírján, majd hozzáöntjük a whiskyt, a juharszirupot és a balzsamecetet, majd megszórjuk barnacukorral. A beízesített hagymát és a lepirított bacont összeforgatjuk egy aprítógépben, és készen is van a dzsem!

img_6553.jpg

Ha tetszett a karácsonyi bacon-szortiment receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése