Karácsonyi desszertek

Karácsonyigyümölcskenyér

Karácsonyi gyümölcskenyér

Hozzávalók
300 g
finomliszt
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
2 ek
kandírozott narancshéj
60 g
csokipasztilla vagy durvára vágott csoki
300 g
aszalt gyümölcs
(bármi, vegyesen)
4 db
tojás
250 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
150 ml
tej
2 ek
rum
vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés

A karácsonyi gyümölcskenyér elkészítéséhez a liszthez hozzáadjuk a sütőport, a narancshéjat, a csokit. A korábban beáztatott aszalványokat durvára vágjuk és azt is a liszthez adjuk. A tojásokat kihabosítjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tejet. A lisztes keverékhez adjuk a tojásos alapot és az egészet jól összedolgozzuk, majd belekeverjük a rumot is.

A masszát egy kivajazott, kilisztezett, sütőpapírral bélelt formába öntjük, és betesszük a 170 fokra előmelegített sütőbe, kb. 1 órára. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Érdemes faeszközt használni, mert arra jobban tapad a tészta, mint a fémre. A 40. perc környékén érdemes a tetejét egy zsírpapírral vagy alufóliával lefedni, nehogy megégjen.

Hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük és tálaljuk.

Karácsonyi gyümölcskenyér csokidarabokkal
Karácsonyi gyümölcskenyér (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: kb. 1 óra
  • Pihentetés: 30 perc

Csíped a karácsonyi gyümölcskenyér receptjét, és kedvet kaptál még több karácsonyi sütihez? Rajtunk nem múlik, itt van még több ünnepi recept!

Vaníliás kókuszgolyó

Linzertorta

Túrós alagút

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Egy jó gyümölcskenyér karácsonykor szerintem minden asztalon elfér. Ha idén csak egy püspökkenyeret készítesz, akkor szerintem, és a szerkesztőség szerint is mindenképp ez legyen az.

Hozzávalók

1 kb. 33x10 cm-es formához:
300 g
finomliszt
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
2 ek
kandírozott narancshéj
60 g
csokipasztilla vagy durvára vágott csoki
300 g
aszalt gyümölcs
(bármi, vegyesen)
4 db
tojás
250 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
150 ml
tej
2 ek
rum
vaj a forma kikenéséhez

A karácsonyi gyümölcskenyér elkészítéséhez a liszthez hozzáadjuk a sütőport, a narancshéjat, a csokit. A korábban beáztatott aszalványokat durvára vágjuk és azt is a liszthez adjuk. A tojásokat kihabosítjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tejet. A lisztes keverékhez adjuk a tojásos alapot és az egészet jól összedolgozzuk, majd belekeverjük a rumot is.

A masszát egy kivajazott, kilisztezett, sütőpapírral bélelt formába öntjük, és betesszük a 170 fokra előmelegített sütőbe, kb. 1 órára. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Érdemes faeszközt használni, mert arra jobban tapad a tészta, mint a fémre. A 40. perc környékén érdemes a tetejét egy zsírpapírral vagy alufóliával lefedni, nehogy megégjen.

Hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük és tálaljuk.

Karácsonyi gyümölcskenyér csokidarabokkal
Karácsonyi gyümölcskenyér (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: kb. 1 óra
  • Pihentetés: 30 perc

Csíped a karácsonyi gyümölcskenyér receptjét, és kedvet kaptál még több karácsonyi sütihez? Rajtunk nem múlik, itt van még több ünnepi recept!

Vaníliás kókuszgolyó

Linzertorta

Túrós alagút

Ha tetszett a Karácsonyi gyümölcskenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept