Fantasztikus desszertek

Karácsonyigyümölcsösszelet

Karácsonyi gyümölcsös szelet

Hozzávalók
A tésztához
120 g
puha vaj
100 g
cukor
3 db
tojás
150 g
liszt
450 g
aszalt gyümölcs vegyesen (barack, áfonya, szilva, vörösáfonya, mazsola…)
1 - 1.5 ek
vegyes fűszerkeverék
(gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg)
A tetejére
3 ek
baracklekvár
250 g
marcipán
200 g
porcukor
1 db
tojásfehérje
2 tk
citromlé
1 marék
nagyszemű szórócukor

Elkészítés

A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk a durvára vágott aszalt gyümölcsökkel, majd a sütőformába simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, lekenjük a baracklekvárral. 

A marcipánt a süti méretének megfelelőre nyújtjuk (porcukorral meghintett deszkán, hogy ne tapadjon le), és rányomogatjuk a lekvárral megkent sütire. A porcukrot és a tojásfehérjét hófehér cukormázzá habosítjuk, belerakjuk a citromlevet, átkeverjük, és a marcipán tetejére kenjük, majd nagyszemű cukorral megszórjuk a tetejét. Mikor megszáradt a cukormáz, szeletelhetjük is a sütit.

www.streetkitchen.hu

Ha valami nagyon édes, nagyon durva sütire vágytok, ami kellőképpen szexi is ahhoz, hogy a karácsonyi asztalra pakoljátok, akkor ne is keresgéljetek tovább, mert itt van ez a süti! Tadááám! Szóval van benne sok cukor, rengeteg marcipán, cukormáz, és mindennél több aszalt gyümölcs! :)

Hozzávalók

1 15x20 cm-es tepsihez
A tésztához
120 g
puha vaj
100 g
cukor
3 db
tojás
150 g
liszt
450 g
aszalt gyümölcs vegyesen (barack, áfonya, szilva, vörösáfonya, mazsola…)
1 - 1.5 ek
vegyes fűszerkeverék
(gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg)
A tetejére
3 ek
baracklekvár
250 g
marcipán
200 g
porcukor
1 db
tojásfehérje
2 tk
citromlé
1 marék
nagyszemű szórócukor

A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk a durvára vágott aszalt gyümölcsökkel, majd a sütőformába simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, lekenjük a baracklekvárral. 

A marcipánt a süti méretének megfelelőre nyújtjuk (porcukorral meghintett deszkán, hogy ne tapadjon le), és rányomogatjuk a lekvárral megkent sütire. A porcukrot és a tojásfehérjét hófehér cukormázzá habosítjuk, belerakjuk a citromlevet, átkeverjük, és a marcipán tetejére kenjük, majd nagyszemű cukorral megszórjuk a tetejét. Mikor megszáradt a cukormáz, szeletelhetjük is a sütit.

Ha tetszett a Karácsonyi gyümölcsös szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept