Húsételek

Karalábéscsirke

Karalábés csirke

Hozzávalók
500 g
filézett csirkecomb
(bőrrel vagy anélkül)
só, bors
10 g
szárított kakukkfű
2 - 3 ek
olaj
2 gerezd
fokhagyma
1 csipet
őrölt szerecsendió
2 db
babérlevél
2 db
karalábé
300 ml
tejföl
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A csirkecombfiléket nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a kakukkfüvet. (Ha bőrös a filénk, akkor a bőrt lehúzzuk előtte, egy kis tepsibe rakjuk, és sütőben 220 fokon ropogósra sütjük, majd kivesszük, és hagyjuk kihűlni.) Egy magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat, és elkezdjük lepirítani benne a csirke minden oldalát. 

Ha megpirult, rányomjuk a két gerezd fokhagymát, megszórjuk szerecsendióval, beledobjuk a babérlevelet, és aláöntünk annyi vizet, hogy éppen ellepje. Ennél a receptnél nem használunk alaplevet, mert elvinné az ízt egy teljesen más irányba, azt pedig most nem szeretnénk.

A karalábét megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, és a csirke mellé tesszük. Lefedjük, és közepes lángon 20-25 percig főzzük.

Ezután beleöntjük a tejfölt, elkeverjük, és fedő nélkül főzzük további 10 percig. Ha valaki sűrűbben szeretné, akkor egy evőkanálnyi rántással be is ránthatja.

A legvégén belekeverjük a friss, apróra vágott petrezselymet, és ha kell, még borsozzuk. Rámorzsolhatjuk a sült csirkebőrt is, és tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Szintén egy ősrégi magyar recept. Sajnos – ugyanúgy, mint a debreceni mazsolás csirke – szintén kikopott a köztudatból az elmúlt 100 év alatt. Eredetileg egy berántott, csirkés étel, kevesebb fűszerrel, de egy ideje én már ezekkel a plusz zöldekkel készítem.

Hozzávalók

4 főre
500 g
filézett csirkecomb
(bőrrel vagy anélkül)
só, bors
10 g
szárított kakukkfű
2 - 3 ek
olaj
2 gerezd
fokhagyma
1 csipet
őrölt szerecsendió
2 db
babérlevél
2 db
karalábé
300 ml
tejföl
1 csokor
petrezselyem

A csirkecombfiléket nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a kakukkfüvet. (Ha bőrös a filénk, akkor a bőrt lehúzzuk előtte, egy kis tepsibe rakjuk, és sütőben 220 fokon ropogósra sütjük, majd kivesszük, és hagyjuk kihűlni.) Egy magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat, és elkezdjük lepirítani benne a csirke minden oldalát. 

Ha megpirult, rányomjuk a két gerezd fokhagymát, megszórjuk szerecsendióval, beledobjuk a babérlevelet, és aláöntünk annyi vizet, hogy éppen ellepje. Ennél a receptnél nem használunk alaplevet, mert elvinné az ízt egy teljesen más irányba, azt pedig most nem szeretnénk.

A karalábét megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, és a csirke mellé tesszük. Lefedjük, és közepes lángon 20-25 percig főzzük.

Ezután beleöntjük a tejfölt, elkeverjük, és fedő nélkül főzzük további 10 percig. Ha valaki sűrűbben szeretné, akkor egy evőkanálnyi rántással be is ránthatja.

A legvégén belekeverjük a friss, apróra vágott petrezselymet, és ha kell, még borsozzuk. Rámorzsolhatjuk a sült csirkebőrt is, és tálaljuk.

Ha tetszett a Karalábés csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept