Street Kitchen

Karamellizálthagymaleves

Karamellizált hagymaleves

Hozzávalók
2 ek
étolaj
5 fej
vöröshagyma
(160g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
kakukkfű
1.5
liter zöldségalaplé vagy víz
A tálaláshoz
8 szál
snidling
100 g
cheddar sajt
200 ml
habtejszín
100 g
vaj

Elkészítés

A karamellizált hagymaleves elkészítésének első lépése, hogy egy lábasban felmelegítjük a vajat és az olajat közepes hőmérsékleten, és ezen fogjuk lassan megkaramellizálni a félfőre vágott vöröshagymát, valamint a szeletelt fokhagymát. Ez kb. 20-25 percet is igénybe vehet, de legyünk türelmesek, mert megéri a fáradozást.

Tehát ha szép aranybarnára sült a hagymánk, akkor sózzuk, borsozzuk, jöhet bele a kakukkfű, és felöntjük az alaplével, majd közepes hőmérsékleten, 20 percet rotyogtatjuk a levest. A végén már csak a tejszínt kell hozzáadjuk, és még 2 percig forraljuk. 

Tányérba szedjük, megszórjuk finomra vágott snidlinggel, és reszelt cheddar sajttal tálaljuk.

karamellizalt-hagymaleves
Karamellizált hagymaleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Jöhetnek még hagymás kaják? Mi is imádjuk, sütve, főzve, pirítva, mindenhogyan! Ha nem is első randira, de bármikor máskor!

Hagymás-szalonnás nokedli

Smashed burger lime-os lila hagymával

Hagymás rostélyos, ahogyan azt kell

www.streetkitchen.hu

A hagymának nagyon jót tesz, ha szépen lassan karamellizáljuk, tartalmas ízek kerülnek ki belőle. Most egy leves formájában használtuk fel az így keletkezett ízeket. Próbáljátok ki ezekben a hideg időkben.

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

4 főre
2 ek
étolaj
5 fej
vöröshagyma
(160g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
kakukkfű
1.5
liter zöldségalaplé vagy víz
A tálaláshoz
8 szál
snidling
100 g
cheddar sajt
200 ml
habtejszín
100 g
vaj

A karamellizált hagymaleves elkészítésének első lépése, hogy egy lábasban felmelegítjük a vajat és az olajat közepes hőmérsékleten, és ezen fogjuk lassan megkaramellizálni a félfőre vágott vöröshagymát, valamint a szeletelt fokhagymát. Ez kb. 20-25 percet is igénybe vehet, de legyünk türelmesek, mert megéri a fáradozást.

Tehát ha szép aranybarnára sült a hagymánk, akkor sózzuk, borsozzuk, jöhet bele a kakukkfű, és felöntjük az alaplével, majd közepes hőmérsékleten, 20 percet rotyogtatjuk a levest. A végén már csak a tejszínt kell hozzáadjuk, és még 2 percig forraljuk. 

Tányérba szedjük, megszórjuk finomra vágott snidlinggel, és reszelt cheddar sajttal tálaljuk.

karamellizalt-hagymaleves
Karamellizált hagymaleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Jöhetnek még hagymás kaják? Mi is imádjuk, sütve, főzve, pirítva, mindenhogyan! Ha nem is első randira, de bármikor máskor!

Hagymás-szalonnás nokedli

Smashed burger lime-os lila hagymával

Hagymás rostélyos, ahogyan azt kell

Ha tetszett a Karamellizált hagymaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept