Megúszós sütik

Karamellizáltkörtéstartetatin

Karamellizált körtés tarte tatin

Hozzávalók
60 g
vaj
3 - 4 db
körte
120 g
cukor
1 db
vaníliarúd
1 csomag
leveles tészta
1 csipet
fahéj

Elkészítés
A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk és eltávolítjuk a magházat és a szárat. A cukrot egy sütőben is süthető serpenyőben karamellizáljuk, beledobjuk a vajat, a vaníliarúd kikapart magjait, átkeverjük, majd beledobjuk a körtéket is. Öntünk hozzá kb. 20 ml vizet, és 10 percig, 1-2 alkalommal átfordítva “pároljuk” benne a körtéket. Mikor kicsit megpuhultak, elzárjuk a lángot, elrendezgetjük szépen a körtéket és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy kissé kihűljenek.
Mikor a karamell is kicsit szilárdabb, befedjük a serpenyőt a leveles tésztával, körbevágjuk a lelógó széleket, és kicsit behajtogatjuk a széleit, hogy ne a serpenyő szélét, hanem a körtéket és a karamelles részt fedje le a tészta.
200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük a tésztát kb. 20 perc alatt. Mikor kész, langyosra hűtjük, rárakunk egy tálat és egy gyors mozdulattal megfordítjuk. Megszórjuk a körtéket kevés fahéjjal és már ehetjük is.
Ha tetszett a körtés tarte tatin receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Egyszerű, viszonylag gyorsan kész van és nagyon finom. Ez a megúszós francia desszert pedig a tarte tatin, sok karamellel és puha körtével. Isteni finom, úgyhogy tuti nem bánjátok meg, ha kipróbáljátok!

Hozzávalók

1 24 cm átmérőjű serpenyőhöz
60 g
vaj
3 - 4 db
körte
120 g
cukor
1 db
vaníliarúd
1 csomag
leveles tészta
1 csipet
fahéj
A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk és eltávolítjuk a magházat és a szárat. A cukrot egy sütőben is süthető serpenyőben karamellizáljuk, beledobjuk a vajat, a vaníliarúd kikapart magjait, átkeverjük, majd beledobjuk a körtéket is. Öntünk hozzá kb. 20 ml vizet, és 10 percig, 1-2 alkalommal átfordítva “pároljuk” benne a körtéket. Mikor kicsit megpuhultak, elzárjuk a lángot, elrendezgetjük szépen a körtéket és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy kissé kihűljenek.
Mikor a karamell is kicsit szilárdabb, befedjük a serpenyőt a leveles tésztával, körbevágjuk a lelógó széleket, és kicsit behajtogatjuk a széleit, hogy ne a serpenyő szélét, hanem a körtéket és a karamelles részt fedje le a tészta.
200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük a tésztát kb. 20 perc alatt. Mikor kész, langyosra hűtjük, rárakunk egy tálat és egy gyors mozdulattal megfordítjuk. Megszórjuk a körtéket kevés fahéjjal és már ehetjük is.
Ha tetszett a körtés tarte tatin receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Karamellizált körtés tarte tatin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept