Fantasztikus desszertek

Karamellkrémmeltöltöttchurros

Karamellkrémmel töltött churros

Hozzávalók
125 ml
tej
125 ml
víz
50 g
porcukor
10 g
vaníliás cukor
1 csipet
90 g
vaj
150 g
liszt
2 db
tojás
350 g
sűrített tej
200 g
cukor
1 mk
őrölt fahéj

Elkészítés
churros
A churros tésztájához a tejet, vizet, porcukrot, vaníliás cukrot, sót és vajat összemelegítjük, majd beleszórjuk a lisztet és addig kevergetjük amíg szép simára összeáll, és picit sercegő hangot ad, mikor az edény széléhez ér. Ezután hagyjuk legalább  langyosra hűlni. Miközben hűl a tészta alapja, elkészítjük a dulce de leche-t, azaz a karamelles tölteléket. A sűrített tejet egy lábasba rakjuk és folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg karamellizálódik és sűrű, aranybarna krémet nem kapunk, ez kb. 15 perc. A krémet szintén langyosra hűtjük (ha esetleg hűlés közben túl sűrűvé válna, picit melegítsünk rá, és keverjünk hozzá sima sűrített tejet, ezzel lazítva a krémet).
A kihűlt churros alapba robotgéppel belekeverjük a tojásokat, és nagyméretű, csillagcsöves nyomózsákba töltjük a masszát. Bő, 170 fokos olajba nyomunk, kb. 12 cm hosszú rudakat a tésztából (egyszerre max. 3-at, hogy tudjanak sülni) és aranybarnára sütjük őket. Vigyázzunk mert ha az olaj túlmelegszik, gyorsan megsül a tészta külseje, de belül nyers maradhat. Még forrón, a fahéjjal összekevert cukorba forgatjuk őket és megvárjuk amíg kihűlnek. Hosszanti irányban átszúrjuk egy vékonyabb fakanál nyelével vagy szívószállal a churrosokat, és kislyukú nyomózsákból megtöltjük a karamellkrémmel őket.
töltött churros
karamellás churros

www.streetkitchen.hu

A churros gyakorlatilag egy égetett tészta, csak nem sütőben sütjük őket pufikká, hanem bő, forró olajban készítjük el ropogósra. Ha önmagában nem lenne elég, hogy bő olajban sült, vastag cukorréteggel bevont édességet esztek, töltsétek meg ti is egy király karamellkrémmel!

Hozzávalók

10 darabhoz
125 ml
tej
125 ml
víz
50 g
porcukor
10 g
vaníliás cukor
1 csipet
90 g
vaj
150 g
liszt
2 db
tojás
350 g
sűrített tej
200 g
cukor
1 mk
őrölt fahéj
churros
A churros tésztájához a tejet, vizet, porcukrot, vaníliás cukrot, sót és vajat összemelegítjük, majd beleszórjuk a lisztet és addig kevergetjük amíg szép simára összeáll, és picit sercegő hangot ad, mikor az edény széléhez ér. Ezután hagyjuk legalább  langyosra hűlni. Miközben hűl a tészta alapja, elkészítjük a dulce de leche-t, azaz a karamelles tölteléket. A sűrített tejet egy lábasba rakjuk és folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg karamellizálódik és sűrű, aranybarna krémet nem kapunk, ez kb. 15 perc. A krémet szintén langyosra hűtjük (ha esetleg hűlés közben túl sűrűvé válna, picit melegítsünk rá, és keverjünk hozzá sima sűrített tejet, ezzel lazítva a krémet).
A kihűlt churros alapba robotgéppel belekeverjük a tojásokat, és nagyméretű, csillagcsöves nyomózsákba töltjük a masszát. Bő, 170 fokos olajba nyomunk, kb. 12 cm hosszú rudakat a tésztából (egyszerre max. 3-at, hogy tudjanak sülni) és aranybarnára sütjük őket. Vigyázzunk mert ha az olaj túlmelegszik, gyorsan megsül a tészta külseje, de belül nyers maradhat. Még forrón, a fahéjjal összekevert cukorba forgatjuk őket és megvárjuk amíg kihűlnek. Hosszanti irányban átszúrjuk egy vékonyabb fakanál nyelével vagy szívószállal a churrosokat, és kislyukú nyomózsákból megtöltjük a karamellkrémmel őket.
töltött churros
karamellás churros

Ha tetszett a Karamellkrémmel töltött churros receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept