Vegetáriánus ételek

Egybensültkarfiolkecskesajtosmártogatóssal

Egyben sült karfiol kecskesajtos mártogatóssal

Hozzávalók
A kecskesajt mártogatóshoz
A karfiolhoz
1 fej
karfiol
2 l
víz
2 dl
száraz fehér bor
2 ek
1 db
babérlevél
1 ek
olívaolaj
0.5 csokor
petrezselyem
0.5 tk
zemes bors
0.25 tk
chilipehely
20 dkg
lágy kecskesajt
20 dkg
görög joghurt
3 ek
petrezselyem, menta, metélőhagyma vegyesen, finomra aprítva
0.5 db
citrom leve
3 ek
vaj

Elkészítés
img_23602.jpg
Egy lábasban összeforraljuk a vizet, bort, vajat, sót, borsot, babérlevelet és a chilipelyhet. Beletesszük az egész karfiolt és 15 percig főzzük úgy, hogy amennyiben a főzővíz nem lepi el, úgy néha megfordítjuk a karfiolt, hogy egyenletesen átfőjön. A karfiolt kivesszük és áttesszük egy hőálló tálba. Ezután a sütőt a legmagasabb hőmérsékletűre állítjuk (nálunk 230 fok) és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Végül kissé meglocsoljuk olívaolajjal és megszórjuk aprított petrezselyemmel.A mártogatóshoz egy keverőtálban összetörjük a kecskesajtot, görög joghurtot, citromlevet és az aprított fűszernövényeket.
img_23603.jpg

www.streetkitchen.hu

Eddig azt hittétek, hogy nem szeretitek a karfiolt, de most bebizonyítjuk, hogy valójában imádjátok! Ugyanis tudósaink kimutatták, hogy ha a karfiolt egészben megsütjük a sütőben és sajtos mártogatósba tunkoljuk, akkor egy isteni kaját kapunk végeredményül. A Street Kitchen stábjában 4-en vagyunk, akik eddig azt hittük, hogy utáljuk és most elhatároztuk, hogy fogunk venni 4 karfiolt és ez lesz a stábebéd egyik nap. Imádnivaló!

Hozzávalók

1 karfiolhoz
A kecskesajt mártogatóshoz
A karfiolhoz
1 fej
karfiol
2 l
víz
2 dl
száraz fehér bor
2 ek
1 db
babérlevél
1 ek
olívaolaj
0.5 csokor
petrezselyem
0.5 tk
zemes bors
0.25 tk
chilipehely
20 dkg
lágy kecskesajt
20 dkg
görög joghurt
3 ek
petrezselyem, menta, metélőhagyma vegyesen, finomra aprítva
0.5 db
citrom leve
3 ek
vaj
img_23602.jpg
Egy lábasban összeforraljuk a vizet, bort, vajat, sót, borsot, babérlevelet és a chilipelyhet. Beletesszük az egész karfiolt és 15 percig főzzük úgy, hogy amennyiben a főzővíz nem lepi el, úgy néha megfordítjuk a karfiolt, hogy egyenletesen átfőjön. A karfiolt kivesszük és áttesszük egy hőálló tálba. Ezután a sütőt a legmagasabb hőmérsékletűre állítjuk (nálunk 230 fok) és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Végül kissé meglocsoljuk olívaolajjal és megszórjuk aprított petrezselyemmel.A mártogatóshoz egy keverőtálban összetörjük a kecskesajtot, görög joghurtot, citromlevet és az aprított fűszernövényeket.
img_23603.jpg

Ha tetszett az Egyben sült karfiol kecskesajtos mártogatóssal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept