Street Kitchen

Karfiolkrémlevesfrankóhúsgolyókkal

Karfiolkrémleves frankó húsgolyókkal

Hozzávalók
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
3 ek
olívaolaj
400 g
fagyasztott karfiolkrémleves zöldségkeverék
600 ml
víz
200 ml
tejszín
só, bors
A húsgolyóhoz
250 g
darált hús
0.5 fej
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
1 db
tojás
3 ek
zsemlemorzsa
só, bors
cayenne bors
őrölt koriander
őrölt gyömbér
őrölt római kömény

Elkészítés
A leveshez olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát. Sózzuk, és egy nagyon kevés vizet hozzáöntünk. Jöhet rá a zöldségkeverék, ezt fél percig pirítgatjuk, majd nyakon öntjük a vízzel. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd jöhet a mixelés! Egy botmixer segítségével lezúzzuk az egészet, majd hozzáöntjük a tejszínt. Összeforraljuk a levest, borsozzuk, és ha kell még, sózzuk.
A húsgolyóhoz alaposan összekeverjük egy tálban a darált húst, a vöröshagymát, a fokhagymát, a tojást, a zsemlemorzsát és a fűszereket.  Kis golyókat formázunk, és sütőpapírra sorakoztatjuk őket. A húsgolyókat 180 fokos sütőben 25 perc alatt, ropogósra sütjük, és a leves feltétjeként tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Egy jó forró krémlevessel soha nem tudunk mellélőni! Szupergyorsan kész van, finom, és bármivel feldobható! Én most egy ropogós, fűszeres húsgolyót dobtam össze mellé, imádni fogjátok!

Hozzávalók

3 személyre
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
3 ek
olívaolaj
400 g
fagyasztott karfiolkrémleves zöldségkeverék
600 ml
víz
200 ml
tejszín
só, bors
A húsgolyóhoz
250 g
darált hús
0.5 fej
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
1 db
tojás
3 ek
zsemlemorzsa
só, bors
cayenne bors
őrölt koriander
őrölt gyömbér
őrölt római kömény
A leveshez olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát. Sózzuk, és egy nagyon kevés vizet hozzáöntünk. Jöhet rá a zöldségkeverék, ezt fél percig pirítgatjuk, majd nyakon öntjük a vízzel. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd jöhet a mixelés! Egy botmixer segítségével lezúzzuk az egészet, majd hozzáöntjük a tejszínt. Összeforraljuk a levest, borsozzuk, és ha kell még, sózzuk.
A húsgolyóhoz alaposan összekeverjük egy tálban a darált húst, a vöröshagymát, a fokhagymát, a tojást, a zsemlemorzsát és a fűszereket.  Kis golyókat formázunk, és sütőpapírra sorakoztatjuk őket. A húsgolyókat 180 fokos sütőben 25 perc alatt, ropogósra sütjük, és a leves feltétjeként tálaljuk.

Ha tetszett a karfiolkrémleves frankó húsgolyókkal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése