A jerk pácot egy aprítógépben vagy turmixgépben készítjük el: beledobjuk az újhagymát, a fokhagymát, a meghámozott gyömbért, a chiliket, a kakukkfüvet, a lime levét, a szójaszószt, a barna cukrot és a fűszereket: a fahéjat, a szerecsendiót, a szegfűborsot.
Ezután hozzáöntjük a sört és az olívaolajat is. Sózzuk, borsozzuk, majd az egészet krémesre turmixoljuk.
A húst egy nagy keverőtálba tesszük, és a pácot alaposan beledolgozzuk az oldalasba, lefedjük, és legalább 1 órára (de akár 24 órára is) hűtőbe tesszük érni, hogy a fűszerek és a sör jó mélyen átjárják a húst.
Grillezés előtt a húst kivesszük a hűtőből, hogy szoba-hőmérsékletű legyen. A grillt közepes hőfokra melegítjük, majd az oldalast lassan, többször forgatva, kb. 1,5 órán át sütjük indirekt hőn, amíg kívül ropogós, belül pedig omlós nem lesz. Közben néha egy kis páccal vagy sörrel is megkenegethetjük. A végén áttesszük a faszén fölé, hogy jól megpiruljon.
Tálaljuk friss lime-gerezdekkel, grillezett ananásszal vagy egy friss zöldsalátával – és ne felejtsd: hideg sör a kézbe kötelező!
Karibistílusújerkoldalas
Ha egy tuti karibi partit csinálnál, ezzel a recepttel úgy megnyered a barátokat, hogy papucs nem marad rajtuk.
Ha az ízekkel szeretnél utazni, de a repjegyet inkább kajára költenéd, ez a karibi stílusú jerk oldalas a te recepted! Az illatos, fűszeres, enyhén csípős pác tele van karakterrel: gyömbér, chili, kakukkfű és lime gondoskodik róla, hogy minden falatban ott legyen a karibi életérzés.:)
@streetkitchenhu #szponzoralttartalom Bent a bázison hisszük, hogy az oldalas az egyik legváltozatosabban elkészíthető alapanyag, és ha jól csinálod, minden kerti parti sztárja! 👌 Ez a karibi verzió a nyarunk egyik kedvenc kajája lett, próbáld ki te is! 🤩. @PICK Ízközösség #pickízközösség #pickminőség #karibi #jerkoldalas ♬ eredeti hang - streetkitchenhu
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
A jerk pácot egy aprítógépben vagy turmixgépben készítjük el: beledobjuk az újhagymát, a fokhagymát, a meghámozott gyömbért, a chiliket, a kakukkfüvet, a lime levét, a szójaszószt, a barna cukrot és a fűszereket: a fahéjat, a szerecsendiót, a szegfűborsot.
Ezután hozzáöntjük a sört és az olívaolajat is. Sózzuk, borsozzuk, majd az egészet krémesre turmixoljuk.
A húst egy nagy keverőtálba tesszük, és a pácot alaposan beledolgozzuk az oldalasba, lefedjük, és legalább 1 órára (de akár 24 órára is) hűtőbe tesszük érni, hogy a fűszerek és a sör jó mélyen átjárják a húst.
Grillezés előtt a húst kivesszük a hűtőből, hogy szoba-hőmérsékletű legyen. A grillt közepes hőfokra melegítjük, majd az oldalast lassan, többször forgatva, kb. 1,5 órán át sütjük indirekt hőn, amíg kívül ropogós, belül pedig omlós nem lesz. Közben néha egy kis páccal vagy sörrel is megkenegethetjük. A végén áttesszük a faszén fölé, hogy jól megpiruljon.
Tálaljuk friss lime-gerezdekkel, grillezett ananásszal vagy egy friss zöldsalátával – és ne felejtsd: hideg sör a kézbe kötelező!

A grillezett ananász tökéletes választás hozzá. De, ha nem vagy nagy rajongója, akkor egy egyszerű zöldsalátával is jól működik. Ha vendégváró ételt keresel, ami garantáltan emlékezetes lesz, ezzel a recepttel nem nyúlsz mellé! :)
Ha bírod a különböző "oldalas verziókat", mutatunk még további recepteket:
Mézes-ketchupos-chilis grillezett oldalas
Ha tetszett a Karibi stílusú jerk oldalas receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!