Fantasztikus desszertek

Katalánkrém

Katalán krém

Hozzávalók
620 ml
tej
5 db
tojássárgája
90 g
cukor
1 db
narancs reszelt héja
1 db
vaníliarúd
2 db
fahéjrúd
2 ek
étkezési keményítő
kristálycukor a tetejére

Elkészítés
A tojássárgájákat elkeverjük a cukorral, a reszelt narancshéjjal, a vaníliarúd kikapart magjaival és kevés hideg tejjel, valamint a keményítővel. A maradék tejet egy gyorsforralóban melegíteni kezdjük, beledobjuk a fahéjat és magát a vaníliarudat is, majd a meleg tejbe öntjük a tojásos keveréket, és közepes lángon folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Mikor már sima, puding állagú, kivesszük a fahéjat és a vaníliarudat, és a krémet elosztjuk a tálkákban. Hűtőbe rakjuk amíg megdermed, majd megszórjuk kristálycukorral, és szakácsfáklyával karamellizáljuk a tetejüket.[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
Katalán krém[/caption]Ha tetszett a katalán krém receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Felmerülhet a kérdés, hogy mi a különbség a katalán krém és a creme brulee között. Ízre, kinézetre és állagra is egészen hasonlóak egymáshoz, mégis van különbség. Míg a katalánok édessége főzött, fűszeresebb krém, a creme brulee-t vízgőzben kell sütni, és a alapjáraton nem tartalmaz se fahéjat, se narancshéjat. Maradjunk annyiban, hogy mindkettő őrülten finom.

Hozzávalók

3 - 4 tálkához
620 ml
tej
5 db
tojássárgája
90 g
cukor
1 db
narancs reszelt héja
1 db
vaníliarúd
2 db
fahéjrúd
2 ek
étkezési keményítő
kristálycukor a tetejére
A tojássárgájákat elkeverjük a cukorral, a reszelt narancshéjjal, a vaníliarúd kikapart magjaival és kevés hideg tejjel, valamint a keményítővel. A maradék tejet egy gyorsforralóban melegíteni kezdjük, beledobjuk a fahéjat és magát a vaníliarudat is, majd a meleg tejbe öntjük a tojásos keveréket, és közepes lángon folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Mikor már sima, puding állagú, kivesszük a fahéjat és a vaníliarudat, és a krémet elosztjuk a tálkákban. Hűtőbe rakjuk amíg megdermed, majd megszórjuk kristálycukorral, és szakácsfáklyával karamellizáljuk a tetejüket.[caption id="" align="alignnone" width="1280"]
Katalán krém[/caption]Ha tetszett a katalán krém receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Katalán krém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept