Fantasztikus desszertek

Kávéssajttortacsokimázzal

Kávés sajttorta csokimázzal

Hozzávalók
Az alaphoz
160 g
kakaós keksz
70 g
olvasztott vaj
A kávés réteghez
600 g
krémsajt
90 g
cukor
70 ml
eszpresszó
4 db
tojás
A csokimázhoz
50 ml
féltartós habtejszín
50 ml
sűrített tej
100 g
étcsoki
A tetejére
kakaópor

Elkészítés

Az alaphoz a kekszet egy aprítóban alaposan lezúzzuk, majd hozzáöntjük az olvasztott vajat, újra zúzunk egyet rajta, belenyomkodjuk a morzsát egy 18-cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába, és elsimítjuk a tetejét. 180 fokos sütőbe toljuk az alapot 10 percre. 

Közben egy nagyobb tálban összekeverjük a krémsajtot, a cukrot, a kávét és a tojásokat. 

Az elősütött formát 2-3 réteg alufóliába csomagoljuk, egy magasabb falú sütőtálba állítjuk, és a forma feléig felöntjük vízzel. Ráöntjük a kávés sajttortaalapot, és 170 fokos sütőben 60 percig sütjük, majd ha langyosra hűlt, egy éjszakára hűtőbe rakjuk. 

Másnap jól felmelegítjük a tejszínt a sűrített tejjel, ráöntjük az összetördelt csokira, majd ha felolvadt, homogénre keverjük. A kihűlt tortát körbevágjuk egy éles késsel a forma mentén, kiemeljük a formából és a tetejére kenjük a csokimázat. Megszórjuk egy réteg kakaóporral, és már szeletelhetjük is.

Kávés sajttorta csokimázzal tálalása

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Meggyőződésem, hogy ez a világ legkrémesebb sajttortája. Puha, kávés, ropogósabb, kakaós réteggel az alján és egy nagy adag étcsokimázzal a tetején. Ennél nem is kell több a boldogsághoz.

Hozzávalók

1 db 18 cm-es tortaformához
Az alaphoz
160 g
kakaós keksz
70 g
olvasztott vaj
A kávés réteghez
600 g
krémsajt
90 g
cukor
70 ml
eszpresszó
4 db
tojás
A csokimázhoz
50 ml
féltartós habtejszín
50 ml
sűrített tej
100 g
étcsoki
A tetejére
kakaópor

Az alaphoz a kekszet egy aprítóban alaposan lezúzzuk, majd hozzáöntjük az olvasztott vajat, újra zúzunk egyet rajta, belenyomkodjuk a morzsát egy 18-cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába, és elsimítjuk a tetejét. 180 fokos sütőbe toljuk az alapot 10 percre. 

Közben egy nagyobb tálban összekeverjük a krémsajtot, a cukrot, a kávét és a tojásokat. 

Az elősütött formát 2-3 réteg alufóliába csomagoljuk, egy magasabb falú sütőtálba állítjuk, és a forma feléig felöntjük vízzel. Ráöntjük a kávés sajttortaalapot, és 170 fokos sütőben 60 percig sütjük, majd ha langyosra hűlt, egy éjszakára hűtőbe rakjuk. 

Másnap jól felmelegítjük a tejszínt a sűrített tejjel, ráöntjük az összetördelt csokira, majd ha felolvadt, homogénre keverjük. A kihűlt tortát körbevágjuk egy éles késsel a forma mentén, kiemeljük a formából és a tetejére kenjük a csokimázat. Megszórjuk egy réteg kakaóporral, és már szeletelhetjük is.

Kávés sajttorta csokimázzal tálalása

Ha tetszett a Kávés sajttorta csokimázzal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept