Street Kitchen

Kelbimbóscsirkemell

Kelbimbós csirkemell

Hozzávalók
2 ek
étolaj
500 g
csirkemellfilé
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
só, bors
4 gerezd
fokhagyma
350 g
kelbimbó
200 ml
főzőtejszín
150 ml
alaplé
1 db
citrom leve
1 csipet
chilipor
A tálaláshoz
0.5 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A kelbimbós csirkemell elkészítése egyszerű, mutatjuk is! Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és magas hőfokon lepirítjuk benne a kb. 1 x 4 cm-es csíkokra vágott csirkemellet. Hozzáadjuk a vékony cikkekre vágott vöröshagymát és ezt is alaposan lepirítjuk, míg a hagyma megkaramellizálódik. Sózzuk, borsozzuk, hozzáreszeljük a fokhagymát és még 2 percig pirítjuk. Ezután beledobjuk a félbevágott kelbimbókat és további 3-4 percig pirítjuk.

Felöntjük a tejszínnel és az alaplével, és ha szükséges, sózzuk. Belefacsarjuk a citrom levét, ízesítjük a chiliporral, majd közepesen alacsony lángon 8-10 perc alatt összefőzzük a ragut. Tálalásnál bőségesen megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel. Fogyaszthatjuk rizzsel, bulgurral, tésztával, de akár magában is.

Kelbimbós csirkemell
Kelbimbós csirkemell (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

További egyserpenyős kajákra vágysz? Mutatunk párat:

Maradékmentő pirított rizs baconnel

Retró paradicsomos káposzta

Zöldborsós csirkemáj

www.streetkitchen.hu

Egy egyszerű serpenyős ragu, amit imádni fogsz! Feltéve persze, ha szereted a kelbimbót – vagy ha eddig nem volt a kedvenced, most majd az lesz! :D

Hozzávalók

4 főre
2 ek
étolaj
500 g
csirkemellfilé
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
só, bors
4 gerezd
fokhagyma
350 g
kelbimbó
200 ml
főzőtejszín
150 ml
alaplé
1 db
citrom leve
1 csipet
chilipor
A tálaláshoz
0.5 csokor
petrezselyem

A kelbimbós csirkemell elkészítése egyszerű, mutatjuk is! Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és magas hőfokon lepirítjuk benne a kb. 1 x 4 cm-es csíkokra vágott csirkemellet. Hozzáadjuk a vékony cikkekre vágott vöröshagymát és ezt is alaposan lepirítjuk, míg a hagyma megkaramellizálódik. Sózzuk, borsozzuk, hozzáreszeljük a fokhagymát és még 2 percig pirítjuk. Ezután beledobjuk a félbevágott kelbimbókat és további 3-4 percig pirítjuk.

Felöntjük a tejszínnel és az alaplével, és ha szükséges, sózzuk. Belefacsarjuk a citrom levét, ízesítjük a chiliporral, majd közepesen alacsony lángon 8-10 perc alatt összefőzzük a ragut. Tálalásnál bőségesen megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel. Fogyaszthatjuk rizzsel, bulgurral, tésztával, de akár magában is.

Kelbimbós csirkemell
Kelbimbós csirkemell (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

További egyserpenyős kajákra vágysz? Mutatunk párat:

Maradékmentő pirított rizs baconnel

Retró paradicsomos káposzta

Zöldborsós csirkemáj

Ha tetszett a Kelbimbós csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept