Street Kitchen

Kelbimbóspásztorpite

Kelbimbós pásztorpite

Hozzávalók
1.5 kg
krumpli
só, bors
2 db
tojás sárgája
2 ek
étolaj
500 g
darált marhahús
0.5 fej
vöröshagyma
(130g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
100 g
sárgarépa
200 g
fagyasztott zöldborsó
100 g
friss kelbimbó
500 ml
zöldségalaplé
200 g
passata
100 g
cheddar sajt
80 g
vaj

Elkészítés

A kelbimbós pásztorpite elkészítéséhez a krumplit megpucoljuk, kis kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük és belekeverjük a vajat,tojás sárgáját a sót és a borsot.

A raguhoz az olajon fehéredésig pirítjuk a marhát, majd rárakjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és répát, sózzuk, borsozzuk és alaposan lepirítjuk. Mehet bele a borsó, a négy cikkbe vágott kelbimbó, az alaplé és a passata, majd 15 percig főzzük. 

Egy 20 x 30 cm-es tepsi aljába szedjük a kész ragut, rányomkodjuk a habzsákba töltött krumplipürét, megszórjuk a kis kockákra vágott sajttal és 220 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. A végén kicsit meggrillezhetjük a tetejét, és kész is.

Kelbimbós pásztorpite
Kelbimbós pásztorpite (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 25-30 perc

www.streetkitchen.hu

A pásztorpite egy nagyon megúszós recept, hiszen a köret és a hús is egyszerre készül el. Nagyon laktató, villantós tepsis étel, ami tökéletes egy szuper salátával.

Hozzávalók

6 főre
1.5 kg
krumpli
só, bors
2 db
tojás sárgája
2 ek
étolaj
500 g
darált marhahús
0.5 fej
vöröshagyma
(130g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
100 g
sárgarépa
200 g
fagyasztott zöldborsó
100 g
friss kelbimbó
500 ml
zöldségalaplé
200 g
passata
100 g
cheddar sajt
80 g
vaj

A kelbimbós pásztorpite elkészítéséhez a krumplit megpucoljuk, kis kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük és belekeverjük a vajat,tojás sárgáját a sót és a borsot.

A raguhoz az olajon fehéredésig pirítjuk a marhát, majd rárakjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és répát, sózzuk, borsozzuk és alaposan lepirítjuk. Mehet bele a borsó, a négy cikkbe vágott kelbimbó, az alaplé és a passata, majd 15 percig főzzük. 

Egy 20 x 30 cm-es tepsi aljába szedjük a kész ragut, rányomkodjuk a habzsákba töltött krumplipürét, megszórjuk a kis kockákra vágott sajttal és 220 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. A végén kicsit meggrillezhetjük a tetejét, és kész is.

Kelbimbós pásztorpite
Kelbimbós pásztorpite (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 25-30 perc

Ha tetszett a Kelbimbós pásztorpite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept