Pékség

Kelttésztáskakaóscsiga

Kelt tésztás kakaós csiga

Hozzávalók
A tésztához
300 ml
tej
60 g
cukor
650 g
rétesliszt
30 g
élesztő
2 db
tojás
A töltelékhez
60 g
kakaópor
60 g
cukor
A tetejére
150 ml
tej
1 csomag
vaníliás cukor
60 g
vaj
60 g
vaj
30 g
vaj

Elkészítés

A kelt tésztás kakaós csiga igazi retró finomság, ami leginkább a nagyi konyhájából lehet ismerős. Foszlós, pihepuha és extra kakaós, ahogy azt kell!

Kakaós csiga recept kelt tésztából:

Első lépésként az összetevőket külön-külön kimérjük. A kimért tejből elveszünk 100 ml-t, a kimért cukorból elkeverünk egy teáskanálnyit benne, beleszórunk egy evőkanálnyit a réteslisztből, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A tojásokat kissé felverjük, és ezzel is összekeverjük, majd félretesszük felfutni.

A megmaradt liszthez keverjük a cukrot, a lágy vajat, a tejet és a felfuttatott élesztőt, összegyúrjuk, majd hosszan, 10-15 percig dagasztjuk. Letakarjuk, és hagyjuk egy órát kelni.

A töltelékhez összekeverjük a lágy vajat, a kakaóport és a cukrot.

A megkelt tésztát alaposan lisztezett deszkán kb. fél cm vastag téglalapra nyújtjuk. Az édes vajas kakaót szétadagoljuk a tészta felületén, egyenletesen elkenjük, majd szorosan feltekerjük.

Kakaós csiga sütése:

A tekercset kb. másfél cm vastag darabokra szeleteljük, és 1 cm-es távolságra tesszük egymás mellé, hogy a további 20 perces, letakart kelesztéskor tudjon növekedni. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Amíg sül, egy gyorsforralóban felforralunk 150 ml tejet, felolvasztjuk benne a vajat, elkeverjük a vaníliás cukorral, majd a készre sült süteményt meglocsoljuk vele, és hagyjuk, hogy felszívja – ettől szaftosabb lesz. Langyosra hűtve már kínálhatjuk is.

Kelt tésztás kakaós  csiga recept, kakaós csiga kelt tésztából, kakaóscsiga, kakaos csiga recept, kelt tészta kakaós csiga, kakaoscsiga recept, kakaós csiga házilag
Kelt tésztás kakaós csiga (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 110 perc
  • Sütési idő: 20 perc
  • Összesen: 130 perc

A legfinomabb kakaós csiga már megvolt? Akkor próbáld ki ezeket a kelt tésztás sütemény recepteket is, biztosan nem fogsz csalódni!

Kelt túrós batyu

Mézes-mákos kelt kalács

Mákos-szilvás kelt lepény

www.streetkitchen.hu

Mindenki imádja a kakaós csigát, ez az egyben sült változat pedig még puhább, még élvezetesebb (pláne ilyen borongós napokon).

Hozzávalók

6 - 8 főre
A tésztához
300 ml
tej
60 g
cukor
650 g
rétesliszt
30 g
élesztő
2 db
tojás
A töltelékhez
60 g
kakaópor
60 g
cukor
A tetejére
150 ml
tej
1 csomag
vaníliás cukor
60 g
vaj
60 g
vaj
30 g
vaj

A kelt tésztás kakaós csiga igazi retró finomság, ami leginkább a nagyi konyhájából lehet ismerős. Foszlós, pihepuha és extra kakaós, ahogy azt kell!

Kakaós csiga recept kelt tésztából:

Első lépésként az összetevőket külön-külön kimérjük. A kimért tejből elveszünk 100 ml-t, a kimért cukorból elkeverünk egy teáskanálnyit benne, beleszórunk egy evőkanálnyit a réteslisztből, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A tojásokat kissé felverjük, és ezzel is összekeverjük, majd félretesszük felfutni.

A megmaradt liszthez keverjük a cukrot, a lágy vajat, a tejet és a felfuttatott élesztőt, összegyúrjuk, majd hosszan, 10-15 percig dagasztjuk. Letakarjuk, és hagyjuk egy órát kelni.

A töltelékhez összekeverjük a lágy vajat, a kakaóport és a cukrot.

A megkelt tésztát alaposan lisztezett deszkán kb. fél cm vastag téglalapra nyújtjuk. Az édes vajas kakaót szétadagoljuk a tészta felületén, egyenletesen elkenjük, majd szorosan feltekerjük.

Kakaós csiga sütése:

A tekercset kb. másfél cm vastag darabokra szeleteljük, és 1 cm-es távolságra tesszük egymás mellé, hogy a további 20 perces, letakart kelesztéskor tudjon növekedni. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Amíg sül, egy gyorsforralóban felforralunk 150 ml tejet, felolvasztjuk benne a vajat, elkeverjük a vaníliás cukorral, majd a készre sült süteményt meglocsoljuk vele, és hagyjuk, hogy felszívja – ettől szaftosabb lesz. Langyosra hűtve már kínálhatjuk is.

Kelt tésztás kakaós  csiga recept, kakaós csiga kelt tésztából, kakaóscsiga, kakaos csiga recept, kelt tészta kakaós csiga, kakaoscsiga recept, kakaós csiga házilag
Kelt tésztás kakaós csiga (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 110 perc
  • Sütési idő: 20 perc
  • Összesen: 130 perc

A legfinomabb kakaós csiga már megvolt? Akkor próbáld ki ezeket a kelt tésztás sütemény recepteket is, biztosan nem fogsz csalódni!

Kelt túrós batyu

Mézes-mákos kelt kalács

Mákos-szilvás kelt lepény

Ha tetszett a Kelt tésztás kakaós csiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept