Ünnepi finomságok

KenyérpudingaszaltszilvávalésNUTELLA®-val

Kenyérpuding aszalt szilvával és NUTELLA®-val

Hozzávalók
500 g
toast kenyér
5 db
tojás
800 ml
tej
100 g
barna cukor
1 tk
vaníliaőrlemény
1 tk
őrölt fahéj
100 g
aszalt szilva
20 g
vaj
A tetejére
180 g
NUTELLA®
(1 ek/adag)

Elkészítés

A kenyérpuding recept első lépéseként a kenyérszeleteket kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megpirítjuk.

A tojásokat egy nagy tálba ütjük, hozzákeverjük a tejet, a cukrot és a fűszereket.

A megpirított kenyérdarabokat beleforgatjuk a tojásos keverékbe, hozzáadjuk a négybe vágott aszalt szilvákat is, és az egészet egy kivajazott tepsibe simítjuk. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, mielőtt felszeletelnénk. Minden szelet tetejét 1 evőkanál NUTELLA®val díszítjük. 

Kenyérpuding recept aszalt szilvával és NUTELLA®-val
Kenyérpuding aszalt szilvával és NUTELLA®-val (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 
  • Sütési idő: 40 perc 
  • Pihentetés: 2 óra 

Az ünnepi asztal nem lehet teljes a legfinomabb és legmutatósabb desszertek nélkül. Ha a kenyérpudingot elkészítettétek, próbáljátok ki ezeket a recepteket is, garantáltan odáig lesz értük a család apraja-nagyja:

NUTELLA®-s flódni

Fahéjas-törökmogyorós szilvamousse NUTELLA®-val

Csokis-narancsos loaf NUTELLA®-val

Mini zserbós piték NUTELLA®-val

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A szikkadt kenyeret nehogy kidobjátok gyerekek, sokkal jobb helye lesz ebben a kenyérpudingban!

Hozzávalók

1 20x30 cm-es tepsihez (12 szelethez)
500 g
toast kenyér
5 db
tojás
800 ml
tej
100 g
barna cukor
1 tk
vaníliaőrlemény
1 tk
őrölt fahéj
100 g
aszalt szilva
20 g
vaj
A tetejére
180 g
NUTELLA®
(1 ek/adag)

A kenyérpuding recept első lépéseként a kenyérszeleteket kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megpirítjuk.

A tojásokat egy nagy tálba ütjük, hozzákeverjük a tejet, a cukrot és a fűszereket.

A megpirított kenyérdarabokat beleforgatjuk a tojásos keverékbe, hozzáadjuk a négybe vágott aszalt szilvákat is, és az egészet egy kivajazott tepsibe simítjuk. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, mielőtt felszeletelnénk. Minden szelet tetejét 1 evőkanál NUTELLA®val díszítjük. 

Kenyérpuding recept aszalt szilvával és NUTELLA®-val
Kenyérpuding aszalt szilvával és NUTELLA®-val (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 
  • Sütési idő: 40 perc 
  • Pihentetés: 2 óra 

Az ünnepi asztal nem lehet teljes a legfinomabb és legmutatósabb desszertek nélkül. Ha a kenyérpudingot elkészítettétek, próbáljátok ki ezeket a recepteket is, garantáltan odáig lesz értük a család apraja-nagyja:

NUTELLA®-s flódni

Fahéjas-törökmogyorós szilvamousse NUTELLA®-val

Csokis-narancsos loaf NUTELLA®-val

Mini zserbós piték NUTELLA®-val

Ha tetszett a Kenyérpuding aszalt szilvával és NUTELLA®-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept