Brutális kaják

Ketchupos-szójaszószoshúsgolyókmézes-ketchuposújburgonyával,pirítotthagymával

Ketchupos-szójaszószos húsgolyók mézes-ketchupos újburgonyával, pirított hagymával

Hozzávalók
A húsgolyóhoz
1 db
szikkadt zsemle
250
darált marhahús
250
darált sertéshús
1 db
tojás
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
3
cm gyömbér
1 tk
őrölt koriander
2 ek
szezámolaj
30 ml
szójaszósz
só, bors
100 g
extra csípős ketchup
100 g
zsemlemorzsa
bő étolaj a sütéshez
A krumplihoz
500 g
apró szemű újburgonya
70 g
vaj
só, bors
2 ek
méz
100 g
extra csípős ketchup
A hagymához
2 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
A tálaláshoz
2 tk
szezámmag
1 csokor
petrezselyem
2 szál
újhagyma zöldje
150 ml
tejszín

Elkészítés

A ketchupos-szójaszószos húsgolyók elkészítéséhez a zsemlét vízbe áztatjuk. A kétféle darált húst egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a tojást, a finomra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát és gyömbért, az őrölt koriandert, a szezámolajat és a szójaszószt. Sózzuk, borsozzuk, majd mehet bele a pépesre vágott zsemle és a ketchup is, és az egészet alaposan összedolgozzuk. Kb. 90 grammos kis gombócokat formázunk a masszából. Zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, kb. 170 fokos olajban oldalanként 2-3 perc alatt kisütjük a húsgolyókat.

A krumplikat elfelezzük és feltesszük főni annyi vízben, amennyi majdnem ellepi. Hozzáadjuk a vajat, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt elkezdjük párolni. Ha szükséges, pótoljuk alatta a vizet. Amikor félig megfőtt a krumpli, levesszük a fedőt, hogy a víz elpárologjon. Miután a krumpli megpuhult, hozzáadjuk a mézet, a ketchupot és a tejszínt, és közepes hőfokon kb. 5 perc alatt készre főzzük. 

Olajat melegítünk egy serpenyőben és közepesen erős hőfokon kb. 5 perc alatt lepirítjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, sütés közben pedig sózzuk. 

Tányérra szedjük a krumplit, mellé rakjuk a húsgolyókat, rákanalazzuk a pirított hagymát és az egészet megszórjuk szezámmaggal, frissen aprított petrezselyemmel és az újhagyma felkarikázott zöldjével.

ketchupos-szojaszoszos-husgolyok
Ketchupos-szójaszószos húsgolyók (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 

Mi szeretünk kísérletezni a bázison, így születhetett meg a fenti húsgolyó is. Ha néha ti is elhagyjátok a járt utat a járatlanért, akkor mutatunk néhány receptet, ami elnyerheti a tetszéseteket.

Marokkói fűszeres húsgolyók fetás, sült csicseriborsós salátával és kuszkusszal

Húsgolyók air fryerben tormás mártogatóssal

Ázsiai húsgolyók soba tésztával

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez az étel bizony jobb lett, mint amire számítottam. Amikor kitaláltam, már akkor is felcsigázta az ízlelőbimbóimat. Hát még, amikor először megkóstoltam. Mi ebből a tanulság? Olykor-olykor jó eltérni a megszokott, klasszikus vonaltól.

Hozzávalók

2 főre
A húsgolyóhoz
1 db
szikkadt zsemle
250
darált marhahús
250
darált sertéshús
1 db
tojás
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
3
cm gyömbér
1 tk
őrölt koriander
2 ek
szezámolaj
30 ml
szójaszósz
só, bors
100 g
extra csípős ketchup
100 g
zsemlemorzsa
bő étolaj a sütéshez
A krumplihoz
500 g
apró szemű újburgonya
70 g
vaj
só, bors
2 ek
méz
100 g
extra csípős ketchup
A hagymához
2 ek
étolaj
2 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
A tálaláshoz
2 tk
szezámmag
1 csokor
petrezselyem
2 szál
újhagyma zöldje
150 ml
tejszín

A ketchupos-szójaszószos húsgolyók elkészítéséhez a zsemlét vízbe áztatjuk. A kétféle darált húst egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a tojást, a finomra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát és gyömbért, az őrölt koriandert, a szezámolajat és a szójaszószt. Sózzuk, borsozzuk, majd mehet bele a pépesre vágott zsemle és a ketchup is, és az egészet alaposan összedolgozzuk. Kb. 90 grammos kis gombócokat formázunk a masszából. Zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, kb. 170 fokos olajban oldalanként 2-3 perc alatt kisütjük a húsgolyókat.

A krumplikat elfelezzük és feltesszük főni annyi vízben, amennyi majdnem ellepi. Hozzáadjuk a vajat, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt elkezdjük párolni. Ha szükséges, pótoljuk alatta a vizet. Amikor félig megfőtt a krumpli, levesszük a fedőt, hogy a víz elpárologjon. Miután a krumpli megpuhult, hozzáadjuk a mézet, a ketchupot és a tejszínt, és közepes hőfokon kb. 5 perc alatt készre főzzük. 

Olajat melegítünk egy serpenyőben és közepesen erős hőfokon kb. 5 perc alatt lepirítjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, sütés közben pedig sózzuk. 

Tányérra szedjük a krumplit, mellé rakjuk a húsgolyókat, rákanalazzuk a pirított hagymát és az egészet megszórjuk szezámmaggal, frissen aprított petrezselyemmel és az újhagyma felkarikázott zöldjével.

ketchupos-szojaszoszos-husgolyok
Ketchupos-szójaszószos húsgolyók (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 

Mi szeretünk kísérletezni a bázison, így születhetett meg a fenti húsgolyó is. Ha néha ti is elhagyjátok a járt utat a járatlanért, akkor mutatunk néhány receptet, ami elnyerheti a tetszéseteket.

Marokkói fűszeres húsgolyók fetás, sült csicseriborsós salátával és kuszkusszal

Húsgolyók air fryerben tormás mártogatóssal

Ázsiai húsgolyók soba tésztával

Ha tetszett a Ketchupos-szójaszószos húsgolyók mézes-ketchupos újburgonyával, pirított hagymával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept