Hozzávalók
A fasírthoz
- 50 g füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 500 g darált sertéshús
- 50 g zsemlemorzsa
- só, bors
A mártogatóshoz
- 2 ek tejföl
- 2 ek majonéz
- 1 ek ecetes torma
- 1 tk méz
- ½ db citrom leve és reszelt héja
Hozzávalók
A fasírthoz
- 50 g füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 500 g darált sertéshús
- 50 g zsemlemorzsa
- só, bors
A mártogatóshoz
- 2 ek tejföl
- 2 ek majonéz
- 1 ek ecetes torma
- 1 tk méz
- ½ db citrom leve és reszelt héja
Így készülnek a húsgolyók tormás mártogatóssal!
A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd egy közepes méretű, hideg serpenyőbe dobjuk és közepes lángon elkezdjük lepirítani. Ha a szalonna itt-ott kapott egy kis színt, rádobjuk a finomra vágott hagymát, és az egészet lepirítjuk.
Ha kész a hagymás-szalonnás keverék, kicsit félretesszük hűlni, majd amikor már nem olyan forró, összekeverjük a darált hússal és a zsemlemorzsával. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk a keveréket.
A masszából kb. golflabda méretű gombócokat formázunk, és air fryerben 180 fokon, 12-15 percig sütjük.
A mártogatóshoz alaposan összekeverjük a hozzávalókat, és mártogathatjuk is bele a kisült fasírtokat.
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a húsgolyók tormás mártogatóssal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A darált húsból rengeteg szuper dolog készülhet, de az egyik legfinomabb mégis a fasírt, ami ráadásul sokféle módon variálható is. Jöhet még több húsgolyó?
Fetás húsgolyók, házi lepénykenyérrel