Mentes nasik

Ketosajttorta

Keto sajttorta

Hozzávalók
50 g
mandulaliszt
50 g
tökmagliszt
100 - 150 g
eritrit
2 csipet
30 g
pisztácia
500 g
mascarpone
1 mk
vaníliaaroma
1 db
lime
3 db
tojás
70 g
vaj

Elkészítés

A keto sajttorta elkészítéséhez egy gyorsforralóban, közepes lángon megolvasztjuk a vajat, majd összekeverjük egy keverőtálban a mandulaliszttel és a tökmagliszttel. Egy evőkanál édesítővel és egy csipet sóval ízesítjük. 30 g durvára vágott pisztáciát keverünk hozzá, majd a kb. 20 cm átmérőjű tortaforma aljára nyomkodjuk a keveréket, és 180 fokos sütőbe tesszük 10 percre. Ha a keverék túl nedvesnek tűnik, egy kevés mandulalisztet keverhettek hozzá.

Egy keverőtálba tesszük a mascarponét, ízesítjük vaníliaaromával, egy csipet sóval, a maradék édesítővel és a lime lereszelt héjával és levével, hozzáadjuk a tojásokat, és összekeverjük.

A pisztáciás alapra öntjük a krémet, és visszatesszük a tortaformát a sütőbe. 180 fokon légkeveréssel kb. 40 perc alatt készre sütjük. A kész sajttortát kivesszük, és ha teljesen kihűlt, tálaljuk.

Keto sajttorta
Keto sajttorta
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: kb. 50 perc
  • Összesen: kb. 65 perc

www.streetkitchen.hu

Alacsony szénhidráttartalmú kényeztetés, amitől biztosan elfelejted, hogy a diétában szenvedni kell! Tökéletes desszert a ketogén diéta alatt, de azok is imádni fogják, akik szeretik a finom, krémes, pisztáciás sajttortát. Azaz mindenki! 😊

Hozzávalók

8 főre
50 g
mandulaliszt
50 g
tökmagliszt
100 - 150 g
eritrit
2 csipet
30 g
pisztácia
500 g
mascarpone
1 mk
vaníliaaroma
1 db
lime
3 db
tojás
70 g
vaj

A keto sajttorta elkészítéséhez egy gyorsforralóban, közepes lángon megolvasztjuk a vajat, majd összekeverjük egy keverőtálban a mandulaliszttel és a tökmagliszttel. Egy evőkanál édesítővel és egy csipet sóval ízesítjük. 30 g durvára vágott pisztáciát keverünk hozzá, majd a kb. 20 cm átmérőjű tortaforma aljára nyomkodjuk a keveréket, és 180 fokos sütőbe tesszük 10 percre. Ha a keverék túl nedvesnek tűnik, egy kevés mandulalisztet keverhettek hozzá.

Egy keverőtálba tesszük a mascarponét, ízesítjük vaníliaaromával, egy csipet sóval, a maradék édesítővel és a lime lereszelt héjával és levével, hozzáadjuk a tojásokat, és összekeverjük.

A pisztáciás alapra öntjük a krémet, és visszatesszük a tortaformát a sütőbe. 180 fokon légkeveréssel kb. 40 perc alatt készre sütjük. A kész sajttortát kivesszük, és ha teljesen kihűlt, tálaljuk.

Keto sajttorta
Keto sajttorta
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: kb. 50 perc
  • Összesen: kb. 65 perc

Ha tetszett a Keto sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept