Maradékmentő receptek

Kiflifelfújt

Kiflifelfújt

Hozzávalók
5 db
vajaskifli
500 ml
tej
100 ml
főzőtejszín
1 db
citrom lereszelt héja
80 g
kristálycukor
10 g
vaníliás cukor
4 db
tojás
1 ek
étcsokipasztilla vagy durvára vágott étcsoki
1 ek
durvára vágott, natúr pisztácia
A tálaláshoz
1 ek
porcukor

Elkészítés

A kiflifelfújt elkészítése nem egy nagy ördöngösség, és a maradék péksüti felhasználására is szuper megoldás. Első lépésként a kifliket feldaraboljuk 1,5 cm-es szeletekre, és egy tálba dobjuk. A tejet összekeverjük a tejszínnel, a citromhéjjal, a kristály- és a vaníliás cukorral, valamint a tojásokkal. 

Rálocsoljuk a tojásos-tejes keveréket a kiflikre, átforgatjuk, majd egy hőálló tálba szedjük. Elosztjuk rajta a csokipasztillát (vagy a felaprított csokit), valamint a pisztáciát.

Mehet is a felfújt a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre. Egy kevés porcukorral megszórva tálaljuk. 

kiflifelfujt
Kiflifelfújt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 25 perc

Ha nem csak a kifli szokott megmaradni és a konyhapulton árválkodni, akkor bátran nyúljatok maradékmentő receptjeinkért. Szinte bármilyen péksütiből készíthettek felfújtat, a szikkadt kalács, a túrós batyu és a croissant remek alapanyagként fog szolgálni egy finom és szaftos desszerthez:

Máglyarakás szikkadt kalácsból

Megúszós málnás túrósbatyu-felfújt

Szedres croissant-felfújt

Diós guba szikkadt kalácsból

www.streetkitchen.hu

A Fenntartható receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Lágy, szaftos felfújt, amihez akár a már kissé megszikkadt kifliket is szuperül fel tudod használni!

Hozzávalók

1 20 x 25 cm-es tepsihez
5 db
vajaskifli
500 ml
tej
100 ml
főzőtejszín
1 db
citrom lereszelt héja
80 g
kristálycukor
10 g
vaníliás cukor
4 db
tojás
1 ek
étcsokipasztilla vagy durvára vágott étcsoki
1 ek
durvára vágott, natúr pisztácia
A tálaláshoz
1 ek
porcukor

A kiflifelfújt elkészítése nem egy nagy ördöngösség, és a maradék péksüti felhasználására is szuper megoldás. Első lépésként a kifliket feldaraboljuk 1,5 cm-es szeletekre, és egy tálba dobjuk. A tejet összekeverjük a tejszínnel, a citromhéjjal, a kristály- és a vaníliás cukorral, valamint a tojásokkal. 

Rálocsoljuk a tojásos-tejes keveréket a kiflikre, átforgatjuk, majd egy hőálló tálba szedjük. Elosztjuk rajta a csokipasztillát (vagy a felaprított csokit), valamint a pisztáciát.

Mehet is a felfújt a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre. Egy kevés porcukorral megszórva tálaljuk. 

kiflifelfujt
Kiflifelfújt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 25 perc

Ha nem csak a kifli szokott megmaradni és a konyhapulton árválkodni, akkor bátran nyúljatok maradékmentő receptjeinkért. Szinte bármilyen péksütiből készíthettek felfújtat, a szikkadt kalács, a túrós batyu és a croissant remek alapanyagként fog szolgálni egy finom és szaftos desszerthez:

Máglyarakás szikkadt kalácsból

Megúszós málnás túrósbatyu-felfújt

Szedres croissant-felfújt

Diós guba szikkadt kalácsból

Ha tetszett a Kiflifelfújt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept