Kacsahúsos ételek

Kívülropogós,belülomlóskacsacomb

Kívül ropogós, belül omlós kacsacomb
Kívül ropogós, belül omlós kacsacomb

Hozzávalók
4 db
egész kacsacomb
800 g
kacsazsír
5 gerezd
fokhagyma
2 szál
rozmaring
bors

Elkészítés
  1. A kacsacombokat alaposan átnézzük, és egy csipesszel vagy konyhai sárkánnyal eltávolítjuk az esetlegesen ott maradt tokokat. A megtisztított combokat alaposan megsózzuk. Egy fazék aljába tesszük a kacsazsírt, amibe beleültetjük a húsokat, melléjük dobjuk a megroppantott fokhagymagerezdeket, a rozmaringot és a borsot. Alacsony lángon felmelegítjük és lefedve, gyöngyözve konfitáljuk a kacsacombokat, figyelve rá, hogy a zsír fedje el őket. Amennyiben nem lenne elég a zsír, pótoljuk. A hőmérsékletet szinten tartva 2 órán keresztül hagyjuk konfitálódni. Addig bőven van időnk elkészíteni a kedvenc köretünket.

  2. Mikor letelt a 2 óra, óvatosan, egy csipesszel és egy spatulával vegyük ki a kacsacombokat egy sütőpapírral borított tepsibe. 220 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és 15 perc alatt ropogósra sütjük. 

  3. A kacsa ebben a formában bárkit le tud nyűgözni, a megmaradt zsírt pedig újra felhasználhatjuk, vagy akár kenyérre kenve is fogyaszthatjuk.

www.streetkitchen.hu

A kacsacomb az a húsrész, amit néha sikerül olyan jóra készíteni, hogy magunk sem hisszük el. Ez a recept egy útmutató a hihetetlen eléréséhez.

A konfitált kacsacomb nem véletlenül számít ünnepi klasszikusnak – omlós, szaftos belsővel és ellenállhatatlanul ropogós bőrrel hódít. Ez a recept megmutatja, hogyan készítsd el otthon úgy, mintha egy étterem konyhájából érkezett volna. A technika egyszerű, csak egy kis türelem kell hozzá, és garantált a siker!

Hozzávalók

4 főre
4 db
egész kacsacomb
800 g
kacsazsír
5 gerezd
fokhagyma
2 szál
rozmaring
bors

Elkészítés

  1. A kacsacombokat alaposan átnézzük, és egy csipesszel vagy konyhai sárkánnyal eltávolítjuk az esetlegesen ott maradt tokokat. A megtisztított combokat alaposan megsózzuk. Egy fazék aljába tesszük a kacsazsírt, amibe beleültetjük a húsokat, melléjük dobjuk a megroppantott fokhagymagerezdeket, a rozmaringot és a borsot. Alacsony lángon felmelegítjük és lefedve, gyöngyözve konfitáljuk a kacsacombokat, figyelve rá, hogy a zsír fedje el őket. Amennyiben nem lenne elég a zsír, pótoljuk. A hőmérsékletet szinten tartva 2 órán keresztül hagyjuk konfitálódni. Addig bőven van időnk elkészíteni a kedvenc köretünket.

  2. Mikor letelt a 2 óra, óvatosan, egy csipesszel és egy spatulával vegyük ki a kacsacombokat egy sütőpapírral borított tepsibe. 220 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és 15 perc alatt ropogósra sütjük. 

  3. A kacsa ebben a formában bárkit le tud nyűgözni, a megmaradt zsírt pedig újra felhasználhatjuk, vagy akár kenyérre kenve is fogyaszthatjuk.

kivul-ropogos-belul-omlos-kacsacomb-5
Kívül ropogós, belül omlós kacsacomb (Fotó: Street Kitchen)

Ha igazán emlékezetes fogást szeretnél a vasárnapi ebédre vagy az ünnepi asztalra, ez a kacsacomb lesz az, amit mindenki emlegetni fog. A zsírban lassan készült hús hihetetlenül szaftos, a sütés végén pedig tökéletesen megpirul. Mellé jöhet egy adag krumplipüré, párolt káposzta vagy valami izgalmasabb köret – és már kész is a tökéletes étel.

Ha bejött ez a ropogós, omlós kacsacomb, próbáld ki ezeket a szintén ünnepi hangulatú húsos recepteket és tippeket is:

Ha tetszett a kívül ropogós, belül omlós kacsacomb receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése