Csokis süti receptek

Klasszikmoszkauer

Klasszik moszkauer

Hozzávalók
A moszkauerekhez:
160 g
cukor
120 g
durvára tört dió
20 g
kandírozott citrom- vagy narancshéj apróra vágva
25 g
liszt
A bevonáshoz:
150 g
étcsoki
140 ml
tejszín

Elkészítés
[caption id="attachment_12160129" align="aligncenter" width="850"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption] A tejszínt egy edényben felforraljuk, majd hozzáadjuk a diót, cukrot és a kandírozott citrushéjat. Megvárjuk amíg újra felforr, belekeverjük a lisztet, jól átkeverjük, majd hagyjuk kihűlni a masszát. Kávéskanállal kicsi halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kb. 3 cm távolságra és 200 fokos sütőbe toljuk a tepsit, ahol kb. 6 perc alatt aranybarnára sülnek a moszkauerek. [caption id="attachment_12160126" align="aligncenter" width="1280"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]Vigyázzunk velük, mert könnyen megéghetnek. Mikor teljesen kihűltek, vízgőz fölött felolvasztott étcsokival bevonjuk a moszkauerek alját. Már csak azt kell megvárni, hogy a csoki megdermedjen.

www.streetkitchen.hu

A moszkauer az egyik legnépszerűbb retró édesség, olyan amihez semmi sem fogható! Igazából nem tudjuk, miért szeretjük annyira, hiszen kinézetre is elég rendhagyó, az pedig fix, hogy a fogunkba is beleragad, viszont olyan finom és jellegzetes íze van, ami semmilyen más magyar édességhez nem hasonlítható! Az alapja egy diós, kandírozott narancsos cucc, aminek a tetejére egy isteni finom csokiréteg kerül. Mi még nem találkoztunk olyan emberrel, aki ne imádná!

Hozzávalók

45 darabhoz
A moszkauerekhez:
160 g
cukor
120 g
durvára tört dió
20 g
kandírozott citrom- vagy narancshéj apróra vágva
25 g
liszt
A bevonáshoz:
150 g
étcsoki
140 ml
tejszín
[caption id="attachment_12160129" align="aligncenter" width="850"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption] A tejszínt egy edényben felforraljuk, majd hozzáadjuk a diót, cukrot és a kandírozott citrushéjat. Megvárjuk amíg újra felforr, belekeverjük a lisztet, jól átkeverjük, majd hagyjuk kihűlni a masszát. Kávéskanállal kicsi halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kb. 3 cm távolságra és 200 fokos sütőbe toljuk a tepsit, ahol kb. 6 perc alatt aranybarnára sülnek a moszkauerek. [caption id="attachment_12160126" align="aligncenter" width="1280"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]Vigyázzunk velük, mert könnyen megéghetnek. Mikor teljesen kihűltek, vízgőz fölött felolvasztott étcsokival bevonjuk a moszkauerek alját. Már csak azt kell megvárni, hogy a csoki megdermedjen.

Ha tetszett a Klasszik moszkauer receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept