Egy kis edénybe öntjük a sört (kivételesen nem baj ha meleg), beleszórjuk a cukrot és az élesztőt és meleg helyen hagyjuk pár percig pihenni. Egy keverőtálba öntjük a lisztet, sót, az élesztős sört és az olvasztott vajat, majd jól bedagasztjuk a tésztát. Letakarva 1 órán át kelesztjük, majd átgyúrjuk és 6 részre osztjuk.

Mindegyik bucit megsodorjuk, U-alakúra formázzuk, megtekerjük a két végét egymáson, majd visszahajtjuk az U-alak aljára (lásd: videó), így könnyen tudunk klasszikus sörperec formát adni nekik. A pereceket fél percre forró szódabikarbónás-sós vízbe dobjuk, majd lecsepegtetjük és sütőpapíros tepsire rakjuk őket. A perecek tetejét lekenjük lazán felvert tojással, megszórjuk nagyszemű sóval és 175 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük őket amíg szép aranybarna színt kap a sörperec.
