Street Kitchen

Klassziksörperec

Klasszik sörperec

Hozzávalók
A tésztához:
150 ml
világos sör
1 tk
cukor
1 tk
szárított élesztő
300 g
liszt
1.5 tk
25 g
olvasztott vaj
A főzéshez:
1.5 l
víz
1 tk
2 tk
szódabikarbóna
A perecek tetejére:
1 db
tojás
nagyszemű só

Elkészítés

Egy kis edénybe öntjük a sört (kivételesen nem baj ha meleg), beleszórjuk a cukrot és az élesztőt és meleg helyen hagyjuk pár percig pihenni. Egy keverőtálba öntjük a lisztet, sót, az élesztős sört és az olvasztott vajat, majd jól bedagasztjuk a tésztát. Letakarva 1 órán át kelesztjük, majd átgyúrjuk és 6 részre osztjuk.

Mindegyik bucit megsodorjuk, U-alakúra formázzuk, megtekerjük a két végét egymáson, majd visszahajtjuk az U-alak aljára (lásd: videó), így könnyen tudunk klasszikus sörperec formát adni nekik. A pereceket fél percre forró szódabikarbónás-sós vízbe dobjuk, majd lecsepegtetjük és sütőpapíros tepsire rakjuk őket. A perecek tetejét lekenjük lazán felvert tojással, megszórjuk nagyszemű sóval és 175 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük őket amíg szép aranybarna színt kap a sörperec.

image does not exist

 

www.streetkitchen.hu

Nem csak a gyerekek szeretik a perecet! Ezt a perecet mondjuk inkább ne szeressék a gyerekek, mert kerül bele némi alkohol is ugyebár. :D Frankón ropog kívül, puha a tésztája belül és roppannak rajta a sódarabok is. Hát ilyen a tökéletes sörperec!

Hozzávalók

6 darabhoz
A tésztához:
150 ml
világos sör
1 tk
cukor
1 tk
szárított élesztő
300 g
liszt
1.5 tk
25 g
olvasztott vaj
A főzéshez:
1.5 l
víz
1 tk
2 tk
szódabikarbóna
A perecek tetejére:
1 db
tojás
nagyszemű só

Egy kis edénybe öntjük a sört (kivételesen nem baj ha meleg), beleszórjuk a cukrot és az élesztőt és meleg helyen hagyjuk pár percig pihenni. Egy keverőtálba öntjük a lisztet, sót, az élesztős sört és az olvasztott vajat, majd jól bedagasztjuk a tésztát. Letakarva 1 órán át kelesztjük, majd átgyúrjuk és 6 részre osztjuk.

Mindegyik bucit megsodorjuk, U-alakúra formázzuk, megtekerjük a két végét egymáson, majd visszahajtjuk az U-alak aljára (lásd: videó), így könnyen tudunk klasszikus sörperec formát adni nekik. A pereceket fél percre forró szódabikarbónás-sós vízbe dobjuk, majd lecsepegtetjük és sütőpapíros tepsire rakjuk őket. A perecek tetejét lekenjük lazán felvert tojással, megszórjuk nagyszemű sóval és 175 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük őket amíg szép aranybarna színt kap a sörperec.

image does not exist

 

Ha tetszett a Klasszik sörperec receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept