A csirkemellet ujjnyi vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd először lisztbe, tojásba, végül kókuszreszelékbe forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük.
A mártogatóshoz összekeverjük a hozzávalókat (a fokhagymát krémessé zúzzuk) és ebbe mártogatjuk a csirkefalatokat.
Ettetek már kókuszba forgatott csirkemellet? Na, ha még nem, akkor próbáljátok ki, mert nagyon finom! Pláne ezzel a joghurtos, kissé fokhagymás mártogatóssal. Tutijó partifalat, de a gyerkőcöknek is szuper vacsi lehet.
Hozzávalók
2 - 3 főre
A csirkéhez
400 g
csirkemellfilé
só, bors
4 - 5 ek
liszt
2 db
tojás
150 g
kókuszreszelék
bő olaj a sütéshez
A mártogatóshoz
150 g
görög joghurt
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
1 mk
tabasco szósz
A csirkemellet ujjnyi vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd először lisztbe, tojásba, végül kókuszreszelékbe forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük.
A mártogatóshoz összekeverjük a hozzávalókat (a fokhagymát krémessé zúzzuk) és ebbe mártogatjuk a csirkefalatokat.
Kókuszba forgatott rántott csirkecsíkok
Ha tetszett a Kókuszba forgatott rántott csirkecsíkok receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!