Megúszós kaják

Kókusztejesédesburgonya-főzelék

Kókusztejes édesburgonya-főzelék

Hozzávalók
0.5 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
3
cm friss gyömbér
1 kg
édesburgonya
800 ml
víz
400 ml
konzerves kókusztej
0.25 db
citrom leve
90 g
burgonyapüré-pehely
2 csokor
friss petrezselyem
A feltéthez
1 doboz
mini veggie falatka
(240 g-os kiszerelés)
bő étolaj a sütéshez
60 g
vaj

Elkészítés

Egy 30 perc alatt elkészülő, gluténmentes, vegetáriánus étel, amit mindenképp érdemes kipróbálnod, úgyhogy mutatjuk is, hogyan készül!

Zsírt melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát és a reszelt gyömbért, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Mehet a lábasba a 2-3 cm-es kockákra vágott édeskrumpli, majd felöntjük a vízzel, sózzuk és közepes hőfokon puhára főzzük. Amikor a burgonya megpuhult, felöntjük a kókusztejjel, savanyítjuk a citrom levével és besűrítjük a burgonyapüré-pehellyel. Végül a finomra vágott petrezselyemmel és a vajjal adjuk meg neki a kegyelemdöfést. A sajtos zöldségfalatkákat bő, 170 fokos olajban 2-3 perc alatt készre sütjük, majd a főzelékkel tálaljuk.

Kókusztejes édesburgonya-főzelék zöldségfalatkákkal
Kókusztejes édesburgonya-főzelék (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha a kókusztejes édesburgonya-főzelék után kedved támadt még több krémes és fullos főzelékhez? Rajtunk nem múlik, íme még három recept!

Karfiolfőzelék sült virslivel

Kolbászos babfőzelék

Tejszínes karalábéfőzelék

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Az édesburgonyából szuper főzelék készíthető, pláne, ha egy kis kókusztejjel van megbolondítva. Jaaaaa, és ebben a formában gluténmentes is! ;)

Hozzávalók

4 főre
0.5 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
3
cm friss gyömbér
1 kg
édesburgonya
800 ml
víz
400 ml
konzerves kókusztej
0.25 db
citrom leve
90 g
burgonyapüré-pehely
2 csokor
friss petrezselyem
A feltéthez
1 doboz
mini veggie falatka
(240 g-os kiszerelés)
bő étolaj a sütéshez
60 g
vaj

Egy 30 perc alatt elkészülő, gluténmentes, vegetáriánus étel, amit mindenképp érdemes kipróbálnod, úgyhogy mutatjuk is, hogyan készül!

Zsírt melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát és a reszelt gyömbért, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Mehet a lábasba a 2-3 cm-es kockákra vágott édeskrumpli, majd felöntjük a vízzel, sózzuk és közepes hőfokon puhára főzzük. Amikor a burgonya megpuhult, felöntjük a kókusztejjel, savanyítjuk a citrom levével és besűrítjük a burgonyapüré-pehellyel. Végül a finomra vágott petrezselyemmel és a vajjal adjuk meg neki a kegyelemdöfést. A sajtos zöldségfalatkákat bő, 170 fokos olajban 2-3 perc alatt készre sütjük, majd a főzelékkel tálaljuk.

Kókusztejes édesburgonya-főzelék zöldségfalatkákkal
Kókusztejes édesburgonya-főzelék (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ha a kókusztejes édesburgonya-főzelék után kedved támadt még több krémes és fullos főzelékhez? Rajtunk nem múlik, íme még három recept!

Karfiolfőzelék sült virslivel

Kolbászos babfőzelék

Tejszínes karalábéfőzelék

Ha tetszett a Kókusztejes édesburgonya-főzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept