Street Kitchen

Kolbászosminestroneorzotésztával

Kolbászos minestrone orzo tésztával

Hozzávalók
2 db
közepes répa
3 szál
angolzeller
2 fej
közepes vöröshagyma
10 dkg
paprikás szárazkolbasz (olasz, spanyol, magyar, ami tetszik)
3 gerezd
fokhagyma
1 konzerv
darabolt paradicsom
1 konzerv
borlotti bab (vagy más konzerv bab)
1 db
nagy krumpli
1 - 1 csapott mk
szárított oregánó, bazsalikom és kakukkfű
0.5 csapott mk
szárított rozmaring
15 dkg
orzo tészta (ha nincs, akkor csiga-, betű-, vagy más aprótészta is jó lesz)
só, bors,
1.4
liter víz

Elkészítés

A répákat karikára vágjuk, és egy olívaolajjal felhevített lábasba rakjuk.  Ezután hozzáadjuk a kis darabokra szeletelt angolzellert, majd következik a durvára vágott hagyma. Utolsónak érkeznek a vékony szeletekre vágott kolbászok. Alaposan összekeverjük őket, és kezdődhet a lepirítás. Miután szép színt kaptak hozzájuk adjuk a felszeletelt fokhagymákat. Újabb összeforgatás következik, és ezután jöhet bele a konzerv paradicsom. Felhúzzuk vízzel, belepakoljuk a krumplikat, és ízesítjük a levest: sóval, borssal és a szárított fűszerekkel. Pár perc főzés után, mikor a krumpli már kezd megpuhulni akkor hozzáadjuk az orzo tésztát. 8 percig főzzük a levest, majd utolsóként belepakoljuk a babkonzervet összerottyantjuk, és jöhet is a tálalás.

img_4600.jpg

www.streetkitchen.hu

A "minestrone" annyit jelent, hogy "nagy leves" és ez az étel tökéletesen megfelel ennek az elnevezésnek. Tele van pakolva kolbásszal, babbal, krumplival és tésztával, meg van spékelve finom zöldfűszerekkel, szóval egy igazán finom és nagyon cuccos téli receptről van szó. 

Hozzávalók

4 kiadós adaghoz
2 db
közepes répa
3 szál
angolzeller
2 fej
közepes vöröshagyma
10 dkg
paprikás szárazkolbasz (olasz, spanyol, magyar, ami tetszik)
3 gerezd
fokhagyma
1 konzerv
darabolt paradicsom
1 konzerv
borlotti bab (vagy más konzerv bab)
1 db
nagy krumpli
1 - 1 csapott mk
szárított oregánó, bazsalikom és kakukkfű
0.5 csapott mk
szárított rozmaring
15 dkg
orzo tészta (ha nincs, akkor csiga-, betű-, vagy más aprótészta is jó lesz)
só, bors,
1.4
liter víz

A répákat karikára vágjuk, és egy olívaolajjal felhevített lábasba rakjuk.  Ezután hozzáadjuk a kis darabokra szeletelt angolzellert, majd következik a durvára vágott hagyma. Utolsónak érkeznek a vékony szeletekre vágott kolbászok. Alaposan összekeverjük őket, és kezdődhet a lepirítás. Miután szép színt kaptak hozzájuk adjuk a felszeletelt fokhagymákat. Újabb összeforgatás következik, és ezután jöhet bele a konzerv paradicsom. Felhúzzuk vízzel, belepakoljuk a krumplikat, és ízesítjük a levest: sóval, borssal és a szárított fűszerekkel. Pár perc főzés után, mikor a krumpli már kezd megpuhulni akkor hozzáadjuk az orzo tésztát. 8 percig főzzük a levest, majd utolsóként belepakoljuk a babkonzervet összerottyantjuk, és jöhet is a tálalás.

img_4600.jpg

Ha tetszett a Kolbászos minestrone orzo tésztával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept