Húsételek

Köleseslibamellvagdalttepsisburgonyával

Köleses libamellvagdalt tepsis burgonyával

Hozzávalók
A vagdalthoz
200 g
köles
1 ek
libazsír
5 gerezd
fokhagyma
1 fej
hagyma
(nagy)
1 db
libamell
(kb. 800 g)
1 szál
sárgarépa
(kisebb)
1 db
cukkini
(kb. 250-300 g)
2 db
tojás
1 csokor
petrezselyem
1 púpozott tk
őrölt bors
1 csapott tk
őrölt kömény
2 csipet
kakukkfű
2 csipet
oregánó
2 tk
paradicsompüré
A tepsis krumplihoz
1.2 kg
burgonya
600 g
hagyma
100 g
fokhagyma
só ízlés szerint
1 tk
durvára őrölt bors
2 csipet
kakukkfű
3 ek
libazsír

Elkészítés

A kölessel kezdünk, amit fél liter vízben kevés sóval felforraljuk, majd fedő alatt, 130 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre pároljuk. Szétterítjük sütőpapíros tepsin, hogy hamar kihűljön. 

Egy kanálnyi libazsíron lepirítjuk a zúzott fokhagymát és a finomra vágott vöröshagymát, majd félretesszük. 

A libamellet bőrrel együtt felkockázzuk, majd ledaráljuk. A répát és a cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A paradicsompürén kívül, a kölessel együtt mindent egy tálba teszünk, sózzuk, és alaposan összekeverjük, majd hűtőbe rakjuk, amíg előkészítjük a köretet.

A burgonyát jól megmossuk, és héjasan cikkekre vágjuk. Cikkekre vágjuk a hagymát is, a fokhagymát pedig egész gerezdekben hagyjuk, majd mindent összekeverünk egy tálban, és  sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk.

Köleses libamellvagdalt tepsis burgonyával

A hűtőből kivett vagdalékot elfelezzük, 2 hengert formázunk belőle, egy sütőpapíros tepsire tesszük, majd vízzel picit hígított paradicsompürével egyenletesen átkenjük.

A köretet és a vagdaltat is egy órán át sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben, így a két tepsivel egyszerre leszünk kész, és már tálalhatjuk is a remek vacsorát.      

www.streetkitchen.hu

Vagdaltat enni mindig jó, de Lajos köleses-libás változata vitte a prímet. Egyszerű kis recept, viszont az ízek zseniálisak.

Hozzávalók

6 - 8 főre
A vagdalthoz
200 g
köles
1 ek
libazsír
5 gerezd
fokhagyma
1 fej
hagyma
(nagy)
1 db
libamell
(kb. 800 g)
1 szál
sárgarépa
(kisebb)
1 db
cukkini
(kb. 250-300 g)
2 db
tojás
1 csokor
petrezselyem
1 púpozott tk
őrölt bors
1 csapott tk
őrölt kömény
2 csipet
kakukkfű
2 csipet
oregánó
2 tk
paradicsompüré
A tepsis krumplihoz
1.2 kg
burgonya
600 g
hagyma
100 g
fokhagyma
só ízlés szerint
1 tk
durvára őrölt bors
2 csipet
kakukkfű
3 ek
libazsír

A kölessel kezdünk, amit fél liter vízben kevés sóval felforraljuk, majd fedő alatt, 130 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre pároljuk. Szétterítjük sütőpapíros tepsin, hogy hamar kihűljön. 

Egy kanálnyi libazsíron lepirítjuk a zúzott fokhagymát és a finomra vágott vöröshagymát, majd félretesszük. 

A libamellet bőrrel együtt felkockázzuk, majd ledaráljuk. A répát és a cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A paradicsompürén kívül, a kölessel együtt mindent egy tálba teszünk, sózzuk, és alaposan összekeverjük, majd hűtőbe rakjuk, amíg előkészítjük a köretet.

A burgonyát jól megmossuk, és héjasan cikkekre vágjuk. Cikkekre vágjuk a hagymát is, a fokhagymát pedig egész gerezdekben hagyjuk, majd mindent összekeverünk egy tálban, és  sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk.

Köleses libamellvagdalt tepsis burgonyával

A hűtőből kivett vagdalékot elfelezzük, 2 hengert formázunk belőle, egy sütőpapíros tepsire tesszük, majd vízzel picit hígított paradicsompürével egyenletesen átkenjük.

A köretet és a vagdaltat is egy órán át sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben, így a két tepsivel egyszerre leszünk kész, és már tálalhatjuk is a remek vacsorát.      

Ha tetszett a Köleses libamellvagdalt tepsis burgonyával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept