Húsételek

Kolozsváricsirkekrumplipalacsintával

Kolozsvári csirke krumplipalacsintával
kolozsvári csirke krumplipalacsintaval

Hozzávalók
500 g
csirkemell
150 g
kolozsvári szalonna
1 fej
kisebb vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
tárkony
só, bors
100 ml
fehérbor
150 ml
víz
3 ek
tejföl
A palacsintához
250 g
főtt krumpli
1 fej
vöröshagyma (kicsi)
2 gerezd
fokhagyma
1 db
tojás
150 g
liszt
200 ml
tej
1 ek
olívaolaj
20 g
reszelt parmezán
só, bors

Elkészítés
A csirkemellet tetszőleges nagyságú szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben közepes hőmérsékleten megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, majd kivesszük. A visszamaradt zsírban magas hőmérsékleten oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük a csirkemellszeleteket, majd ezt is kivesszük. A serpenyőben üvegesre pároljuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, megszórjuk a tárkonnyal, majd visszarakjuk az elősütött csirkét és a pirított szalonnát. Felöntjük a fehérborral és ha elpárolgott, akkor a vízzel is. Felforraljuk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a csirke meg nem puhul és a szaft picit besűrűsödik. A legvégén elzárjuk és belekanalazzuk a tejfölt, amivel csak átmozgatjuk picit az egészet.  
A palacsintához a krumplit puhára főzzük, leszűrjük és egy aprítógépbe tesszük. Egy serpenyőben kevés olívaolajon megkaramellizáljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és ezt is a krumplihoz adjuk, majd az egészet párszor átpörgetjük, hogy püré állagot kapjunk. Egy keverőtálban a tojást a liszttel, reszelt parmezánnal, sóval, borssal elkeverjük és felhúzzuk a tejjel. Ebbe keverjük bele a krumplit majd merőkanalanként kb. 1-2 cm vastag palacsintákat sütünk belőle kiolajozott serpenyőben.  A ragus csirkét a krumplis palacsintával tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Külföldi utazásom előtt mindenképpen akartam egy laktató kaját enni. Senki nem szeret üres hassal nekivágni egy hosszú útnak. Ez a kaja nagyon laktató és még egyszerű is. De persze a krumplipalacsintától lesz igazán különleges. :D

Hozzávalók

2 főre
500 g
csirkemell
150 g
kolozsvári szalonna
1 fej
kisebb vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
tárkony
só, bors
100 ml
fehérbor
150 ml
víz
3 ek
tejföl
A palacsintához
250 g
főtt krumpli
1 fej
vöröshagyma (kicsi)
2 gerezd
fokhagyma
1 db
tojás
150 g
liszt
200 ml
tej
1 ek
olívaolaj
20 g
reszelt parmezán
só, bors
A csirkemellet tetszőleges nagyságú szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben közepes hőmérsékleten megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, majd kivesszük. A visszamaradt zsírban magas hőmérsékleten oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük a csirkemellszeleteket, majd ezt is kivesszük. A serpenyőben üvegesre pároljuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, megszórjuk a tárkonnyal, majd visszarakjuk az elősütött csirkét és a pirított szalonnát. Felöntjük a fehérborral és ha elpárolgott, akkor a vízzel is. Felforraljuk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a csirke meg nem puhul és a szaft picit besűrűsödik. A legvégén elzárjuk és belekanalazzuk a tejfölt, amivel csak átmozgatjuk picit az egészet.  
A palacsintához a krumplit puhára főzzük, leszűrjük és egy aprítógépbe tesszük. Egy serpenyőben kevés olívaolajon megkaramellizáljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és ezt is a krumplihoz adjuk, majd az egészet párszor átpörgetjük, hogy püré állagot kapjunk. Egy keverőtálban a tojást a liszttel, reszelt parmezánnal, sóval, borssal elkeverjük és felhúzzuk a tejjel. Ebbe keverjük bele a krumplit majd merőkanalanként kb. 1-2 cm vastag palacsintákat sütünk belőle kiolajozott serpenyőben.  A ragus csirkét a krumplis palacsintával tálaljuk.

Ha tetszett a kolozsvári csirke krumplipalacsintával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése