Street Kitchen

Krumplifőzeléktejfölnélkül

Krumplifőzelék tejföl nélkül

Hozzávalók
100 g
füstölt szalonna
1 fej
vöröshagyma
(180 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
2 db
babérlevél
1 tk
fűszerpaprika
1 tk
majoránna
1 l
zöldségalaplé
500 g
tisztított burgonya
kb. 70 g finomliszt
100 ml
víz
0.5 ek
10%-os ecet
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A krumplifőzelék tejföl nélkül készítve sem túl bonyolult. Először egy lábasban, közepesen magas hőmérsékleten kisütjük az 1 cm-es kockákra vágott szalonna zsírját. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát és kb. 8 perc alatt megdinszteljük, közben mellédobjuk a babérleveleket is. Jöhet hozzá a fűszerpaprika és a majoránna, majd felöntjük az alaplével és hozzáadjuk a 1,5 cm-es kockákra vágott burgonyát, amit kb. 10 percig főzünk benne. 

Közben a lisztből és vízből csomómentes habarást készítünk. Amikor a burgonya ressre főtt, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a habarást és további 5 percig főzzük, hogy a lisztes íz eltűnjön és szépen besűrűsödjön, illetve a burgonya is megpuhuljon teljesen. Végül egy kevés ecettel beállítjuk az ízeket, és finomra vágott petrezselyemet keverünk bele. 

Krumplifőzelék tejföl nélkül készítve
Krumplifőzelék tejföl nélkül (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Még több mentes főzelék:

Mindenmentes zöldbabfőzelék

Vegán babfőzelék

Laktóz- és gluténmentes borsófőzelék

www.streetkitchen.hu

Ha éppenséggel jobban kedveled a főzelékeket tejföl nélkül vagy bezavar az étkezésbe a tejtermék, akkor ez a recept neked szól.

Hozzávalók

2 főre
100 g
füstölt szalonna
1 fej
vöröshagyma
(180 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
2 db
babérlevél
1 tk
fűszerpaprika
1 tk
majoránna
1 l
zöldségalaplé
500 g
tisztított burgonya
kb. 70 g finomliszt
100 ml
víz
0.5 ek
10%-os ecet
1 csokor
petrezselyem

A krumplifőzelék tejföl nélkül készítve sem túl bonyolult. Először egy lábasban, közepesen magas hőmérsékleten kisütjük az 1 cm-es kockákra vágott szalonna zsírját. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát és kb. 8 perc alatt megdinszteljük, közben mellédobjuk a babérleveleket is. Jöhet hozzá a fűszerpaprika és a majoránna, majd felöntjük az alaplével és hozzáadjuk a 1,5 cm-es kockákra vágott burgonyát, amit kb. 10 percig főzünk benne. 

Közben a lisztből és vízből csomómentes habarást készítünk. Amikor a burgonya ressre főtt, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a habarást és további 5 percig főzzük, hogy a lisztes íz eltűnjön és szépen besűrűsödjön, illetve a burgonya is megpuhuljon teljesen. Végül egy kevés ecettel beállítjuk az ízeket, és finomra vágott petrezselyemet keverünk bele. 

Krumplifőzelék tejföl nélkül készítve
Krumplifőzelék tejföl nélkül (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Még több mentes főzelék:

Mindenmentes zöldbabfőzelék

Vegán babfőzelék

Laktóz- és gluténmentes borsófőzelék

Ha tetszett a Krumplifőzelék tejföl nélkül receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept