A lagzis krumpli elkészítésének első lépéseként a krumplikat héjastól, bő vízben elkezdjük főzni. Amikor a víz forr, megsózzuk, puhára főzzük a burgonyákat, majd hagyjuk kihűlni.
A tejfölt sózzuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A krumplit megpucoljuk és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a sajtot is. A sütőformát kikenjük a vajjal, beletesszük a krumpli kb. ⅓ részét, majd tejfölből egy adagot, végül a sajtot. Ezt addig csináljuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak, az utolsó réteg a sajt legyen. Betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 40 perc alatt készre sütjük.

- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 40 perc
Még több köret, ha már unjátok a megszokottakat:
Tejszínes-spenótos krumpli besütve



