Kids

Laktóz-ésgluténmentesborsófőzelék

Laktóz- és gluténmentes borsófőzelék

Hozzávalók
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
étolaj
200 ml
víz
500 g
fagyasztott zöldborsó
500 ml
rizstej
1.5 ek
keményítő
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A laktóz- és gluténmentes borsófőzelék elkészítéséhez a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát közepes lángon elkezdjük dinsztelni egy lábasban az olajon. Sózzuk és felöntjük 100 ml vízzel, majd a zsírjára pirítjuk és megint felöntjük 100 ml vízzel. Mikor újra zsírjára pirult, hozzáadjuk a zöldborsót és a rizstejet. Közepes lángon 10 percig főzzük, majd egy szűrőkanállal kivesszük a zöldborsó háromnegyedét. A lábas tartalmát egy botmixerrel leturmixoljuk, majd közepes lángon felforraljuk és egy kevés vízben elkevert keményítővel besűrítjük. Visszatesszük bele a kivett zöldborsót, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, egyet keverünk rajta és már tálalhatjuk is. 

laktoz-es-glutenmentes-borsofozelek
Laktóz- és gluténmentes borsófőzelék (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 

Még több főzelék, amit boldogan kanalazhatnak kicsik és nagyon egyaránt:

Finomfőzelék gyerekeknek

Spenótfőzelék tükörtojással

Narancsos répafőzelék zöldségfasírttal

Kapros tökfőzelék sült virslivel

www.streetkitchen.hu

A főzelékek közül a borsós verzió örvend a legnagyobb népszerűségnek a kicsik körében. Naná, hogy az ételérzékenységgel küzdő gyerkőcök sem maradhatnak ki a jóból!

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

Hozzávalók

4 főre
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
étolaj
200 ml
víz
500 g
fagyasztott zöldborsó
500 ml
rizstej
1.5 ek
keményítő
1 csokor
petrezselyem

A laktóz- és gluténmentes borsófőzelék elkészítéséhez a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát közepes lángon elkezdjük dinsztelni egy lábasban az olajon. Sózzuk és felöntjük 100 ml vízzel, majd a zsírjára pirítjuk és megint felöntjük 100 ml vízzel. Mikor újra zsírjára pirult, hozzáadjuk a zöldborsót és a rizstejet. Közepes lángon 10 percig főzzük, majd egy szűrőkanállal kivesszük a zöldborsó háromnegyedét. A lábas tartalmát egy botmixerrel leturmixoljuk, majd közepes lángon felforraljuk és egy kevés vízben elkevert keményítővel besűrítjük. Visszatesszük bele a kivett zöldborsót, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, egyet keverünk rajta és már tálalhatjuk is. 

laktoz-es-glutenmentes-borsofozelek
Laktóz- és gluténmentes borsófőzelék (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 

Még több főzelék, amit boldogan kanalazhatnak kicsik és nagyon egyaránt:

Finomfőzelék gyerekeknek

Spenótfőzelék tükörtojással

Narancsos répafőzelék zöldségfasírttal

Kapros tökfőzelék sült virslivel

Ha tetszett a laktóz- és gluténmentes borsófőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése